skip to Main Content
EBYSL končnica je še daleč, a vse bližje

V letu 2017 so v tekmovalnem smislu prvi na led stopili igralci selekcije U-20. V Tivoli je dopotovala ekipa Orli Znojmo.

Rezultatsko gledano je bila tekma zelo pomembna, saj trenutno ravno ekipa  Orli Znojmo zaseda 8.mesto na skupni EBYSL lestvici. 8.mesto je še zadnje mesto, ki prinaša končnico tekmovanja. Zmaji so v zadnjem obdobju prikazali pravi pohod z dna lestvice na mesta, ki še vodijo v končnico, tako da je bila zmaga nad ekipo s Češke nujna za nadaljnji lov najboljših.

Ekipa Andreja Brodnika je to še kako dobro vedela in fantje so se na tekmo pripravili tako kot je treba…

Zmaji so odločno krenili v tekmo. Prvih nekaj minut je minilo v borbeni igri domačih in rahli premoči gostov. Vendar si gostje v prvih minutah niso priigrali vidnejše priložnosti. Prva prava priložnost je bila na strani Olimpije. V 7.minuti je Nik Sitar lepo zaposlil Marka Severja, ki pa je žal zgrešil vrata. V 10.minuti nova priložnost za Marka Severja, a ponovno brez zadetka. Vmes je imel nekaj dela tudi Tilen Spreitzer, saj so gostujoči igralci po napaki obrambe nevarno zapretili, a tudi mreža zelenih je ostala nedotaknjena. Nato pa sta v 12.minuti Matjaž Šubic in Filip Kuhar lepo kombinirala, podala Niku Sitarju, ki je zadel za 1:0. Zadetek je gostujoče igralce kar malce zmedel, tako da je sledilo nekaj njihovih napak in izključitev. Zmaji so se tako kar naenkrat znašli v igri s 5 na 3, kar je v 14.minuti, po podaji Nika Sitarja in Andraža Zibelnika znal izkoristiti danes zelo razpoloženi Aljaž Chvatal (zadetek si lahko ogledate tudi spodaj na posnetku). Nalet Ljubljančanov je v 17.minuti na žalost prekinila nepotrebna napaka v obrambi in gostje so izid znižali na 2:1. V 18.minuti smo nato videli dvojno izključitev (po en igralec na vsaki strani). Ekipi sta nadaljevali srečanje v igri 4 na 4, kjer pa so bili uspešnejši domači. Ti so kombinirali v tretjini gostov, a so ti plošček dobili in ga poslali proti srednji tretjini. A le do Aljaža Chvatala, ki je plošček lepo prestregel še pred modro črto, popeljal nazaj proti vratom gostom, podal Luki Ulamcu, ki je postavil končni izid tretjine 3:1.

V nadaljevanju se je dobra igra Ljubljančanov nadaljevala. V 26. minuti je po podaji Luke Ulamca in Andraža Zibelnika lepo z modre črte zadel Aljaž Chvatal. Sledilo je nekaj minut odprte igre z lepimi priložnostmi na obeh straneh. Nato pa je v 37.minuti ista trojka uprizorila nov napad in semafor je kazal že 5:1 za domače. Ta zadetek je prinesel tudi menjavo v vratih gostov. Vendar novi vratar gostov ni imel sreče, saj je naletel na zelo razigrane Ljubljanske napadalce. V 39.minuti je tako Nik Petek uprizoril pravi mali slalom med branilci gostujočega moštva in ekipi sta odšli na nov odmor z vodstvom Olimpije 6:1.

V zadnji tretjini novi napadi Olimpije. Lepe priložnosti sta na začetku tretjine zapravila Rok Klanšek in Aljaž Chvatal. Sledilo je nekaj izključitev na strani Olimpije in igralci s Češke so še zadnjič pritisnili na gol domačih. Obramba Zelenih je delovala dobro vse do 49.minute, ko so gostje uspeli izid znižati na 6:2. Vendar to niti približno ni bil znak, da bodo igralci s Češke lahko ogrozili zmago Olimpije. Razigrani 1.napad je v 52.minuti takoj po vstopu zadrževal plošček v tretjini gostov vse do trenutka, ko je Luka Ulamec podal Niku Sitarju, ki je rezultat povišal na 7:2. Sledilo je nekaj minut obleganja vrat gostov, kjer pa so Zeleni vseeno malce preveč pozabili na obrambne naloge in gostom je uspelo izid še znižati na 7:3. Po tem zadetku smo videli tudi menjavo v vratih Olimpije. Priložnost v igri je dobil Val Usnik, za katerega je to bila tudi prva tekma v tekmovanju EBYSL.

Andrej Brodnik je lahko z rezultatom ter s prikazano igro zelo zadovoljen. S to zmago se Zmaji naredili nov velik korak proti zaključnim bojem za končnico. V boju za končnico 8.mesto še vedno zasedajo današnji nasprotniki Olimpije s 35 točkami, a Olimpija je sedaj že na 11.mestu z 32 točkami (vendar z dvema odigranima tekmama več). Do konca prvenstva imajo Zmaji na razporedu še 12 tekem, Najprej se 14.januarja pomerijo z Jeseničani (tekma bo na Jesenicah). Nov derbi, ki pa bo tokrat imel tudi velik tekmovalni pomen za končnico.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top