skip to Main Content
EBYSL 2.kolo HK Olimpija – EC VSV 2:6

HK Olimpija je v sredo 7.9 odigrala drugo tekmo rednega dela EBYSL lige.

V goste je tokrat prišla ekipa EC VSV, ki velja za eno boljših ekip v ligi. Začetek srečanja je bil dokaj izenačen. Gostje so uspeli povesti z 0:1. Razmerje strelov v prvi tretjini je bilo 11:10 za domače, vendar Olimpija v prvem delu ni izkoristila svojih priložnosti. V zadnjih minutah tretjine so imeli domači na ledu celo dva igralca več.

2016-09-07-20-06-04

V drugem delu je sledil slabši začetek domačih in gostje so hitro povedli z 0:3. Kljub rezultatskemu zaostanku igra domačih ni bila slaba, vendar lastnih priložnosti niso izkoriščali – tudi ko so imeli igralca več. V 30. minuti je trener Brodnik zamenjal domačega vratarja. Dobra igra domačih se je nadaljevala.in ob ponovnih izključitvah gostujočih igralcev, so domači končno dosegli zadetek.

Tretja tretjina je nakazala popoln napad domačih, kar se je takoj poznalo tudi na rezultatu, saj je zelo kmalu semafor že kazal rezultat 2:3. Sledili so novi napadi domačih in nekajkrat je Olimpija celo napadala z igralcem več. Vendar je zbranost nekako popustila in kljub več ali manj stalnim napadom, si domači pravih priložnosti za izenačenje niso pripravili. Po nekajminutnem pritisku, so se gostje počasi vrnili v igro in v dveh hitrih protinapadih povišali vodstvo na 2:5. Tekma je bila več ali manj končana. Do konca so gostje izkoristili še eno svojo priložnost in tekma se je končala z izzidom 2:6.

Gostje so zmagali zasluženo. Olimpija je bila sicer na videz enakovreden nasprotnik, vendar so gostje bolj učinkovito izkoriščali svoje priložnosti, Olimpija pa ne. Nekajkrat je sicer že kazalo, da se bodo domači vrnili v igro, vendar je vsakič sledil hladen tuš in na koncu so gostje pobegnili na neulovljivo razliko.

2016-09-07-21-00-32

Nadaljevanje lige sledi že ta vikend, z dvema gostujočima tekmama Olimpije.

Podrobnejši potek tekme in statistiko si lahko preberete na tej povezavi.

Fotogalerijo tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Aktualno lestvico in ostale informacije glede ekipe HK Olimpija si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj video posnetkov pa sledi:

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top