skip to Main Content
Dvojni spored mladincev v Beogradu je prinesel polovični uspeh

Ta vikend je bil za naše mladince malce bolj naporen kot ponavadi. Na vrsti je bila pot v Beograd in dvojni program s tamkajšno Crveno zvezdo. Gledano iz stališča lestvice, so naši zmaji v Beograd vsekakor odpotovali kot favoriti, a hkrati vemo, da so tovrstni dvojni programi vedno lahko problematični in da 100% izkupiček nikakor ni zagotovljen. Pričakovali smo torej dve težki tekmi.

Naši mladinci so imeli nekaj težav že na prvi tekmi. Na sobotni tekmi so domačini svoj prvi gol dosegli že v prvi minuti. A naši se niso pustili kar tako zmesti. V 9. minuti je po podaji Žige Mehleta izenačil Gregor Žeželj, Gregor pa je kasneje proti koncu tretjine še podal za vodstvo naših zmajev (zadetek je dosegel Luka Ogrinc).

V drugi tretjini je za veselje zmajev poskrbel Blaž Stipanič. Dosegel je dva zadetka (pri prvem sta bila podajalca Tay Petronijevič Lepša in Žiga Mehle, drugega pa je dosegel brez podajalca). Olimpija je tako povedla že s 4:1 in kazalo je, da bo vsaj na prvi tekmi zmaga dosežena dokaj zanesljivo. A proti koncu tretjine sta sledili dve izključitvi na naši strani in domačini so se znašli na ledu z dvema igralcema več. To so izkoristili izid je bil zmanjšan na 4:2.

Vendar Olimpija ob zadnjem zadetku domačih še ni bila popolna in kazen za drugega igralca se je zavlekla tudi v zadnjo tretjino, kar so domači igralci še enkrat izkoristili in v začetklu zadnje tretjine je vodstvo Olimpije znašalo samo še 4:3. Tu pa so se zadetki domačih na srečo ustavili. Olimpija je sicer morala še nekajkrat preživeti pritisk z igralcem manj na ledu, a vse se je izšlo tako kot smo želeli in prva tekma se je končala z našo zmago 4:3.

Podobno se je odvijala tudi druga tekma v nedeljo. Tu so sicer prvi povedli naši igralci. Za 1:0 je že takoj v začetku srečanja poskrbel Karlo Marinkovič (podaja Urban Kokelj in Alex Kepic), v 5. minuti pa je Blaž Stipanič podal, Gregor Žeželj pa zadel za 2:0. Nekaj minut kasneje so sicer domači prvi zadeli, a Olimpija je poskrbela, da se je prva tretjina odvila popolnoma v našo korist. V 18. minuti je na 3:1 povišal Aleksej Turšič (podala sta Alex Kepic in Žiga Mehle), čisto na koncu tretjina pa je za 4:1 zadel Žiga Mehle (podajalec Blaž Stipanič).  4:1 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Vendar ta visoka prednost iz prvega dela na žalost ni zadostovala… Domači igralci so že v 23. minuti izkoristili novo izključitev na naši strani in znižali rezultat na 4:2. Še več izključitev pa je sledilo v nadaljevanju. Posledično je prišel tudi nov zadetek domačih. Ta je bil dosežen v 39. minuti in sicer v času, ko sta bili ekipi na ledu v polnih postavah, a predhodne izključitve so vsekakor našim pobrale potrebne moči za boj na ledu. Druga tretjina se je tako končala z rezultatom 4:3 v našo korist.

A vodstva žal v zadnji četrtini, tako kot nam je to uspelo na prvi tekmi, nismo uspeli zadržati. V 57. minuti so domači izkoristili svojo priložnost in izid izenačili. Tekma se je prevesila v podaljške, kjer pa zadetkov ni bilo. Pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili uspešnejši domačini in zmaga na drugi tekmi (po izvajanju kazenskih strelov) je ostala doma.

Z novima 4 točkama so se naši zmaji sicer zelo približali vodilni trojici. Za vodilno ekipo Jesenic tako recimo sedaj zaostajamo le še dve točki. Res pa je, da imamo kar nekaj več odigranih tekem, tako da se bo bržkone ta zaostanek v nadaljevanju povečal.  To lahko preprečimo z dobrimi igrami proti vodilnim ekipam in prva priložnost bo na vrsti že v nedeljo 2. februarja, ko se naša ekipa odpravlja v Zalog.

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z nedeljske tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top