skip to Main Content
Dvojni program pri mlajših dečkih prinesel zanimive tekme

Sobota 12. januarja je prinesla nov krog v državnem prvenstu mlajših dečkov (u-12). Na led sta stopili obe ekipi Olimpije.

Ekipa Olimpija Beli je doma gostila ekipo HDD Bled. Ekipa Beli se je pred tekmo nahajala na 5. mestu, ekipa HDD Bled pa na 6. mestu. Pričakovali smo lahko zelo izenačeno tekmo in točno takšno smo tudi dobili. Že uvod tekme je bil izenačen. Nekaj več strelov na vrata so v uvodu imeli gostje, a strelov ni bilo veliko (9:5 v prvi tretjini). Toda mreži v prvem delu vseeno niso povsem mirovale. V 17. minuti so zmaji prvič zadeli in poskrbeli, da so na prvi odmor odšli z minimalnim vodstvom 1:0.

Drugo tretjino so Blelčani pričeli z igralcem več na ledu, saj je bil na koncu prve tretjine izključen naš igralec. Ta prednost zadetkov ni prinesla in rezultat je ostal 1:0 za Olimpijo. A vodstvo naših vseeno ni vzdržalo. V 28. minuti so gostje prvič zadeli in rezultat je bil izenačen 1:1. Toda zmaji so se hitro vrnili. Dve minuti kasneje so bili zopet oni tisti, ki so bili v vodstvu. 2:1 pa vseeno ni bil končni rezultat druge tretjine. 14 sekund pred koncem drugega dela so namreč igralci Olimpije dosegli nov zadetek in vodstvo 3:1 na vstopu v zadnjo tretjino je bilo že kar visoko.

A tekma je bila dovolj izenačena in gostje so imeli na voljo dovolj časa ter priložnosti, da tekma v tej točki še nikakor ni bila odločena. In res se je izkazalo, da ni. Kmalu v nadaljevanju so gostje vnovčili svoje napade in rezultat je bil znižan na 3:2.  Toda tu preobrata še ni bilo. V 44. minuti so zmaji ponovno zadeli in vodstvo je bilo ponovno malce višje. 10 minut pred koncem srečanja je ekipa Olimpije vodila s 4:2. Kazalo je že, da bodo zmaji vseeno zmogli ubraniti vodstvo, a nato je prišle 48. minuta. V eni minuti so gostje dosegli dva hitra zadetka in rezultat je bil kar naenkrat izenačen. Do konca je bilo še 5 minut. V zadnje minute pa so zaradi obrata v igri psihološko prednost prinesli gostje in to prednost so nato tudi vnovčili. Dobro minuto pred koncem so še enkrat zadeli in prvič na srečanju so povedli s 5:4. Zmaji moči za preobrat niso več imeli in zmaga je odšla na Bled.

Na drugi strani se je ekipa Olimpija Zeleni odpravila v Kranj. Tudi v tem paru je nasproti našim stala ekipa, ki se na prvenstveni lestvici nahaja tik za našo ekipo (Olimpija Zeleni se nahaja na 3. mestu, HK Triglav pa na 4. mestu). V naprej smo torej lahko vedeli, da bo tekma zanimiva, izenačena in tudi pomembna za končno razvrstitev na lestvici.

Tekma se je pričela s priložnostjo naših, ko so po ukradenem ploščku v svoji obrambni tretjini krenili v hiter protinapad. Domača ekipa je nato  “odgovorila” s svojimi priložnostmi. A te uvodne priložnosti zadetkov še niso prinesle. Igra se je po uvodnih akcijah nato pričela malce umirjati. To je trajalo vse do 8. minute. Plošček se je takrat nahajal v ljubljanski obrambni tretjini. Igralci so se borili za posest ob ogradi. Pri tem so bili spretnejši domači napadalci, ki so dobili plošček in krenili proti našim vratom. Sledil je strel, ki ga je vratar zmajev ubranil, a odbitek je prišel do prostega napadalca, ki je v drugo zadel in domače moštvo je povedlo z 1:0. Zadetek je naše igralce malce “prebudil” in v nadaljevanju so bolj pogumno krenili proti domačim vratom. A vseeno si veliko novih in lepih priložnosti niso ustvarili. Vseeno pa je nato prišla 14 minuta. Obrambni igralci Olimpije so si priborili plošek in ga poslali naprej v sredino. Sledil je hiter protinapad našega napadalca, ki se je znašel pred domačim vratarjem. Strel je bil natančen in rezultat je bil izenačen na 1:1. A pokazalo se je, da je bila domača ekipa v prvem delu igre vseeno malce bolj zbrana in nevarna (v strelih so “zmagali” z 9:6) in izenačen rezultat ni obveljal dolgo. Še pred koncem prve tretjine so domači zopet povedli in ekipi sta na prvi odmor odšli z vodstvom ekipe HK Triglav z 2:1.

Odmor je ljubljanski ekipi očitno koristil, saj so v drugo tretjino vstopili bistveno bolj odločno. Že takoj po uvodnem sodniškem metu so krenili v napad. Sledilo je nekaj podaj, nato pa je plošček prišel pred vrata, kjer so bili v gneči spretnejši naši napadalci in izid je bil izenačen. Ta zadetek je nakazal pobudo naših igralcev in ta je bila v drugem delu nato prisotna skozi celotno obdobje. Razmerje v strelih je bilo 5:9 v korist Olimpije, vse to pa se je poznalo tudi na rezultatu. Po izenačujočem zadetku smo videli nekaj priložnosti, nato pa je prišla 23. minuta. Dolgo časa so naši napadalci kombinirali, dokler ni na koncu sledila podaja na desno stran in zanesljiv strel proti domačim vratom za prvo vodstvo zmajev na tekmi. Rezultat je bil 3:2. A tekma tu še ni bila odločena. Domači igralci se niso predali in pritisnili so na ljubljanska vrata, da bi izid čimprej ponovno izenačili. Sledilo je nekaj nevarnih strelov, a vratar zmajev je bil na mestu in vodstvo ekipe Olimpije je ostalo nespremenjeno. Izenačena in borbena igra pa je postajala vse ostrejša. Videli smo nekaj močnejših kontaktov in sledile so prve izključitve. Izključitve novih zadetkov niso prinesle, so pa malce umirile igro. Nato pa je prišla na vrsto 34. minuta. Sodniški met se je izvajal v napadalni tretjini zmajev. Plošček so si priborili igralci Olimpije. Sledila je podaja na modro črto od koder ga je branilec Olimpije usmeril proti vratom. Strel so branilci iz Kranja pred vrati zaustavili, a plošček se je odbil do našega napadalca, ki ga je pospravil v mrežo. Rezultat je bil 4:2 za Olimpijo. To pa je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini so nato domači igralci načrtovali preobrat. A tega ni bilo. V resnici je bila prevlada zmajev v zadnji tretjini še največja. Razmerje v strelih je bilo kar 11:3 v korist igralcev Olimpije. Nekaj časa smo sicer še videli borbeno igro, a v 5. minuti zadnjega dela igre je padel nov zadetek v korist Olimpije in tekma je bila počasi odločena. Zmaji so z rezultatom 5:2 tekmo mirno pripeljali do konca in so se tako lahko veselili novih 3 točk.

Na preostalih tekmah je ekipa Jesenic premagala Slavijo s 14:5, HKMK Bled pa je z 10:0 premagal Maribor. Zeleni tako ostajajo na 3. mestu in so svojo prednost pred zasledovalci (HK Triglav) povišali že na 7 točk, ekipa Beli pa je “padla” na 6. mesto. Pred 7. uvrščeno ekipo KHL Zagreb ima naša ekipa še 5 točk prednosti.

Za obe naši ekipi se nadaljevanje prvenstva nadaljuje naslednjo soboto. Ekipa Zeleni potuje v Zagreb k ekipi Medveščak, ekipa Beli pa doma gosti ekipo Slavije. Bo pa ekipa Beli novo tekmo odigrala tudi v nedeljo 20. januarja, ko odpotujejo na Bled k ekipi HDD Bled.

 

Fotografije s tekme ekipe Zeleni si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe Beli si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top