skip to Main Content
Dvojni program mlajših dečkov je prinesel skoraj poln izkupiček

V soboto 8. decembra je bil na sporedu nov krog v državnem prvenstvu mlajših dečkov (U-12).

Na led sta stopili tudi obe naši ekipi. Ekipa B je v Tivoliju pričakala HK MK Bled, ekipa A pa se je odpravila v Zagreb k ekipi KHL Zagreb. Na sporedu 13. krog, tako da je šlo v resnici za ponovitev parov iz prvega kroga. V prvem krogu na začetku prvenstva sta bili obe naši ekipi zanesljivo uspešni. Ekipa B je na Bledu zmagala s 6:1, ekipa A pa je doma (takrat je bila tekma odigrana v Zalogu) premagala KHL Zagreb z 8:0.

Po vseh odigranih krogih se je pokazalo, da ekipa HK MK Bled v letošnji sezoni res težko posega po višjih mestih. Trenutno se bori za 8. mesto, ki še pelje v končnico, vendar je zaostanek za najboljšimi že dokaj velik in v resnici z nobeno od močnejših ekip še niso uspeli odigrati dobre tekme. KHL Zagreb pa se je tekom sezone vseeno nekako pobral. Z dobrimi predstavami se je priključil vodilnim ekipam.

Najprej je na led stopila ekipa B. Kot rečeno, je bilo pričakovati malce lažje delo v Tivoliju in pričakovanja so bila na koncu upravičena. Gostje so sicer dokaj hrabro nastopili proti favorizirani domači ekipi. V prvi tretjini so imeli celo več sproženih strelov na vrata (9:12 v njihovo korist). A vseeno so zmaji že v prvi tretjini posegli po vodstvu. Zadeli so na sredini tretjine in rezultat 1:0 je na koncu tretjine zadoščal za minimalno vodstvo.

Minimalno vodstvo je bilo sicer v redu, a proti ekipi z Bleda so naši igralci vseeno načrtovali bolj zanesljiv rezultat. V drugi tretjini so tako zmaji nastopili bolj odločno. Z dvema hitrima zadetkoma v začetku tretjine so najprej vodstvo povišali na bistveno bolj vidno razliko 3:0. V drugi polovici tretjine pa so nato najprej izkoristili igralca več na ledu. Sledil je zadetek in povišanje vodstva na 4:0. Pri tem rezultatu so gostje že kar malce obupali. To so domači igralci izkoristili in do konca tretjine še dvakrat zadeli. Na zadnji odmor so torej ekipi odšli z rezultatom 6:0.

Kljub visokemu vodstvu so domači igralci tudi v zadnji tretjini ohranili pobudo na igrišču. S tem je bil kakršen koli up na preobrat gostov že v štartu zadušen. Gostje so sicer v zadnji tretjini prvi zadeli, a tu je šlo bolj za častni zadetek. Tega so si tudi zaslužili, saj so tudi oni pokazali borbenost in odločenost. A 6:1 ni bil končni rezultat. Do konca tekma so še enkrat zadeli domači igralci in z rezultatom 7:1 se je tekma tudi končala.

Za njimi so bili na vrsti igralci ekipe A. Na led so stopili v Zagrebu. Njihova tekma se je pokazala za bistveno bolj zanimivo in napeto. Kot rečeno je KHL Zagreb v zadnjih krogih nekako ujel dobro formo in takšno igro so pokazali tudi proti igralcem Olimpije.

Obe ekipi sta v tekmo vstopili odločeno. Na začetku sta si obe ekipi izmenjali po eno priložnost, a vratarja sta bila na mestu in že takoj pokazala, da v današnji tekmi veliko zadetkov verjetno ne bo. V nadaljevanju so imeli nato več priložnosti igralci Olimpije. A borbeni domačini so poskrbeli, da teh ni bilo preveč, hkrati pa je domači vratar poskrbel, da noben plošček ni končal v domači mreži. Ko so v drugi polovici tretjine naši igralci že skorajda popolnoma prevzeli pobudo, pa so jih zaustavile kazni. Kar dvakrat zapored so se namreč ujeli pri napačni menjavi. V igri 5-na-4 sicer prave nevarnosti za Ljubljanska vrata ni bilo, je pa bil s tem izgubljen zagon za prevzem pobude. Prva tretjina se je tako končala brez zadetkov. Videli smo hiter hokej in veliko borbenosti na obeh straneh. Nekaj več priložnosti je bilo sicer na strani zmajev, a rezultat 0:0 po prvem delu je bil kar pravičen.

Drugo tretjino so odločneje pričeli domači igralci. V uvodnih minutah so bili oni tisti, ki so nekajkrat zapretili s pol-priložnostmi. A nato je prišla minuta za Olimpijo. Naši hokejisti so krenili v napad. Po kratki borbi za ploščkom ob ograji se je pred vrati odlično odkril naš napadalec. Sledila je podaja v sredino in prvo vodstvo za Olimpijo. “Led je bil prebit” in zmaji so bili pripravljeni, da tekmo v nadaljevanju odločijo v svojo korist. In res bi lahko že kmalu po prvem zadetku ponovno zadeli. A tokrat so bili napadalci malce premalo natančni in plošček je zletel preko vrat.

Ko je bil kmalu za tem izključen še igralec domačih, je izgledalo da se bo tehtnica prevesla na stran gostov. A temu žal ni bilo tako. Namreč pol minute v igri z igralcem več so svoj prekršek storili tudi igralci Olimpije. Sledila je igra 4-na-4, kjer pa so bili uspešnejši domači igralci. V hitrem napadu so uspeli preigrati naše branilce in z natančnim strelom iz bližine je bil izid izenačen na 1:1. Igrala se je 5. minuta druge tretjine.

Zadetek je Ljubljančane kar malce ohromil in če so do tega zadetka bili oni tisti, ki so narekovali tempo, so po tem zadetku tempo znova narekovali domači igralci. Sledilo je kar nekaj nevarnih strelov na Ljubljanska vrata, a naš vratar je poskrbel, da so krizne minute minile brez novega prejetega zadetka. Pritisk domačih je minil in proti koncu tretjine so nekajkrat ponovno nevarno zapretili naši napadalci. A zadetka ni bilo in tretjina se je končala z rezultatom 1:1.

Glede na razplet prvih dveh tretjin, smo pričakovali še bolj razigrano igro v zadnji tretjini. In res so v uvodnih tretjinah naši igralci narekovali tempo. Prišlo je do nekaj priložnosti. A zares najlepšo so imeli domači igralci. V 5. minuti zadnje tretjine so imeli na palicah vodstvo in morebiti celo zmago, a je plošček zadel okvir naših vrat. V nadaljevanju pa se je igra, kar se tiče priložnost, kar umirila. Nobena ekipa ni želela tvegati preveč in obrambe obeh ekip so uspele večino napadov zaustaviti, še preden bi do nevarne situacije zares prišlo.

V takšni izenačeni igri se je zadnja tretjina tudi končala in z 1:1 je ekipi čakal podaljšek. V podaljšku je sledila igra 3-na-3. Nekaj časa sta ekipi drsali previdno. Prva pol-priložnost za zmaje ni bila preveč nevarna. V drugi minuti podaljška pa je sledil malce daljši napad. Prvi strel je preletel vrata, a plošček je ostal v posesti naših igralcev. Sledila je podaja za vrati do branilca. Ta je zadrsal proti vratom in z nizkim strelom plošček poslal v mrežo. Sledilo je veselje naših igralcev in zaslužena zmaga.

Na preostalih tekmah so igralci HDD Bleda premagali Mladost s 15:4. Med tednom pa so premagali še Triglav s 6:4. Triglav je nato v soboto premagal Maribor s 15:1. Celje je z 9:5 premagal Medveščak. V derbiju kroga pa je KAC premagal Jesenice s 6:5.

Z vsemi temi rezultati se ja na lestvici oblikovala skupina vodilnih 7 ekip. Prednost teh ekip pred ostalimi raste in očitno bodo te ekipe odločile o najvišjih mestih. To so KAC, Jesenice, Triglav, KHL Zagreb, HDD Bled in obe naši ekipi. V tej skupini sta trenutno naši ekipi na 5. oz. 6. mestu.

Tekmovanje se za ekipo B nadaljuje že v soboto, ko odpotuje v Zagreb k ekipi KHL Mladost. Ekipa A pa bo svojo tekmo odigrala v ponedeljek 17. decembra. Gre za pravi mali derbi, saj v Tivoli prihaja trenutno 4. uvrščena ekipa HDD Bled.

 

Fotografije s tekme ekipe A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme ekipe B si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top