skip to Main Content
Dvoboj za 2. mesto v državnem prvestvu kategorije U-15 še ni končan

V sredo 22.marca je bila na sporedu druga tekma za 3.mesto mednarodne lige v selekciji u-15. Triglav je pripotoval v Ljubljano. V borbi za 3.mesto nastopata dve ekipi, ki sta vsaka zase nekako računali in upali, da bo njun dvoboj v resnici dvoboj za najvišjo stopničko. Nenazadnje gre za prvi dve ekipi rednega dela prvenstva. A naši zmaji so po izenačenem dvoboju v polfinalu klonili proti večnim tekmecem ekipi Jesenic. Triglav pa je izgubil polfinalni dvoboj z nepredvidljivo in neugodno ekipo KAC, ki je v resnici v rednem delu (z drugačno sestavo ekipe) zasedla šele 5. mesto.

Dvoboj za 3. mesto je tako morebiti izgubil nekaj žara in značaja, zaradi česar so naši na prvi tekmi nastopili v dokaj spremenjeni postavi. Manjkalo je kar nekaj igralcev. Zaradi poškodb so obsedeli nekateri ključni igralci, prav tako pa je prvi vratar dobil zaslužen počitek. Posledično so bili na prvi tekmi dokaj prepričljivo boljši domači igralci. Z malce nenavadnim rezultatom 11:4 so zmagali na prvi tekmi.

Povsem drugače pa je bilo na drugi tekmi v Tivoliju. V ekipi smo še vedno pogrešali kar nekaj igralcev, tako da so morali zmaji nastopati zgolj z 12 igralci v polju. Je pa v vrata zopet stopil glavni vratar Jon Kavčič, hkrati pa je bil povsem drugačen tudi pristop igralcev. Ne glede na “zdesetkanost” ekipe, so naši odlično pričeli s tekmo. Najprej je za 1:0 zadel Filip Hrovat Žagar, ko je z natančnim strelom v kot kronal ukraden plošček v tretjini gostov. Nekaj minut kasneje je sledila nova akcija, ko je Filip lepo podal iza vrat pred vrata do Oskarja Frasa, ki je iz bližine zadel za 2:0. Proti koncu tretjine pa z natančnim strelom od daleč pobudo naših kronal še Nik Ban Koselj. Prva tretjina se je torej končala z visokim vodstvom naših 3:0. Gostje so se našim poizkusili zoperstaviti. Fizično močnejši in številčnejši so bili v marsikaterem obdobju tretjine v resnici oni tisti, ki so narekovali tempo. Ampak borbenost naših in podzavestna nezbranost gostov je naredila razliko in rezultat v našo korist.

Gostje so se v nadaljevanju bolj zbrali, naši pa so se pričakovano pomaknili bolj v obrambo. Tako smo videli bistveno več napadov gostov in naši poizkusi so postali vedno bolj redki. Občasno so sicer naši še nevarno ogrozili nasprotnikova vrata, a v resnici je bilo bistveno večkrat bolj vroče pred našimi vrati. A naša obramba in odlični vratar Jon Kavčič so vzdržali večino naletov. Proti koncu tretjine pa so naši vseeno klonili. Nerodno izvedeno menjavo naših so izkoristili hitri gostje in v protinapadu znižali rezultat na 3:1. Vseeno pa so ob koncu druge tretjine naši še vedno imeli dokaj lepo vodstvo dveh zadetkov.

Igra se v zadnji tretjini kaj dosti ni spremenila. Gostje so napadali in pritiskali, naši pa so se borbeno branili in zgolj občasno iz protinapadov poizkušali povišati vodstvo. V 48. minuti so nato gostje uspeli izkoristiti eno izmed mnogih priložnosti in tekma je 12 minut pred koncem postala še dodatno zanimiva. A zopet je izstopal naš odlični vratar Jon Kavčič in pritiski gostov v nadaljevanju enostavno niso obrodili sadov. Morebiti so najlepšo priložnost za izenačenje gostje zapravili približno 10 minut pred koncem srečanja, ko je bil naš vratar že premagan a je plošček na poti v prazno mrežo s palico prestregel Nik Ban Koselj. Tudi igra brez vratarja na koncu gostom ni dala prednosti in naši so se lahko na koncu veselili novega uspeha in nove zmage.

Izid v tem dvoboju je tako izenačen na 1:1. Končno odločitev o tem, kdo bo na koncu prejel pokal za 2.mesto v državnem prvenstvu in kdo za 3., bo tako padla v nedeljo v Kranju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top