skip to Main Content
Dvoboj Olimpijinih Mlajših dečkov dobili igralci v belih dresih

Sobota 14.1 je prinesla nov krog v državnem prvenstvu za selekcijo U-12.

Naši Zmaji so se odpravili na gostovanje na Bled k ekipi HDD Bled. Tokrat je bil avtobus bolj poln kot ponavadi. Ekipi Olimpije so se na poti na Bled pridružili še igralci Olimpije, ki v letošnji sezoni zastopajo barve HDD Bleda. Potovanje in tekma sta torej predstavljali lep dogodek za celotno selekcijo U-12 pod Tivolijem.

Tekma je bila sicer zelo pomembna tudi v tekmovalnem smislu, saj si ekipa Olimpije želi že v rednem delu zagotoviti najboljši izhodiščni položaj v končnici, ekipa HDD Bled pa lovi še zadnje možnosti, da bi v rednem delu prvenstva osvojila kakšno točko oz. poizkusila ogroziti ostale ekipe v spodnjem delu lestvice za mesta, ki prinašajo malce boljši izhodiščni položaj v končnici.

Avtor: Aleš Modic

Vseeno pa je bilo za pričakovati premoč ekipe Olimpije in to smo tudi videli. Igralci v belih dresih so tekmo kontrolirali od začetka. Že po prvi tretjini so vodili s 6:0. V drugi tretjini igralci z Bleda nikakor niso mogli zaustaviti letečih Ljubljančanov, ki so na odmor pred zadnjo tretjino odšli z vodstvom kar 17:0. Rezultat na koncu tekme pa se je ustavil na 20:0.

Avtor: Aleš Modic

Igralci Olimpije so prikazali dobro, disciplinirano in predvsem učinkovito igro, ki jih krasi že praktično skozi celotno sezono. Pomembno je, da to igro prenesejo tudi v zaključne boje v končnici. Borbeno igro pa so prikazali tudi igralci Bleda, vključno z našimi Ljubljanskimi igralci. Tekom tedna je trener Olimpije Igor Beribak naredil celo nekaj sprememb v razporedu igralcev za tekmo in dva Ljubljanska igralca, ki sta sicer letos nastopala za ekipo HDD Bled sta z dobrim in zavzetim delom na treningih dobila tudi prvo priložnost v ekipi Olimpije. Čestitke Tiborju Volovšku in Andražu Čižmanu za prvi uradni nastop v dresu Olimpije v državnem prvenstvu.

Tekma je rezultatsko torej minila v pričakovanem razpletu, igralci Tivolija pa so lahko ponovno v kompletni zasedbi skupaj preživeli sobotni dan.

Prvenstvo se za ekipo HDD Bled nadaljuje že naslednji vikend, ko je na sporedu tekma v Mariboru. Za igralce Olimpije pa je naslednja tekma na razporedu šele čez 14 dni v Zagrebu. Gre za pomembno tekmo za razvrstitev na vrhu prvenstvene lestvice. Res pa je, da imata obe ekipi še nekaj neodigranih tekem za nazaj, tako da se lahko pred tem v razpored vmeša še kakšna dodatna tekma.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam nastopajočih igralcev Olimpije v obeh moštvih si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top