skip to Main Content
Dve točki sta šli v Ljubljano

Zmaji so v 11. krogu lige ICE gostovali v Gradcu in si priborili dve točki. Do zmage so prišli po kazenskih strelih, Žan Us je odlično branil, odločilni kazenski strel pa je zadel Rok Kapel.

Zeleno-beli so začeli dobro in v prvi tretjini narekovali ritem, imeli so terensko premoč in veliko streljali na vrata domačega vratarja Wieserja ki se je kar nekajkrat izkazal. V drugi tretjini je najprej zadel Kristjan Čepon in na sredini tekme še Joseph Garreffa za 2:0. Sledil je val izključitev, a zmaji so se z Žanom Usom v vratih ubranili. V zadnji tretjini je domačim uspelo izenačiti in spremljali smo podaljšek, ki ni prinesel odločitve, in sledili so kazenski streli. Pri teh so bili boljši zmaji, v zadnji seriji je Us ustavil strel, Rok Kapel pa je edini zadel in poskrbel, da sta dve točki odšli v Ljubljano.

»Veseli me, da smo začeli zelo dobro, v prvi tretjini in polovici druge tretjine smo bili veliko boljši nasprotnik. Smo pa v drugi tretjini naredili za osem minut prekrškov, kar je veliko preveč. Naša igra z igralcem manj z Žanom Usom na čelu je bila danes odlična. Potem so prišli na nas z vso močjo, nas stisnili, malo smo zapaničarili in šli v podaljšek. Tudi v podaljšku smo bili boljši nasprotnik. Če pogledam celo tekmo, je šlo za zelo težko gostovanje in zelo pomembni dve točki pred nadaljevanjem tekmovanja,” je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Naslednja tekma v ICEHL je v nedeljo, 23. oktobra, ob 17.30, ko v Halo Tivoli prihaja HC Pustertal.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top