skip to Main Content
Dve tekmi Mladincev v dveh dneh – prvi dvoboj dobili Beograjčani

Ponedeljek 6.2 je prinesel zaostalo tekmo državnega prvenstva U-18. V goste so pripotovali hokejisti iz Beograda. Gostje bodo v Ljubljani odigrali dve tekmi v dveh dneh. Gre za trenutno vodilno ekipo državnega prvenstva, ki je Ljubljančane v Tivoliju enkrat letos že premagala (5:4). Razvrstitev ekipe Crvene zvezde sicer ne šteje za končno razvrstitev končnice, saj Beograjčani končnice ne igrajo, vendar rezultati štejejo v skupno lestvico in pomembno je bilo, da četa Ildarjaa Rahmatullina na teh dveh tekmah zabeleži pozitiven rezultat. Na prvenstveni lestvici se Ljubljančani nahajajo na 3.mestu za ekipo HK Slavija Junior. Pozitivni rezultat bi Ljubljančane popeljal v zelo dober izhodiščni položaj pred zadnjimi tekmami rednega dela za osvojitev prvega izhodiščnega mesta za končnico. Slab rezultat, pa bi Ljubljančane od tega malce oddaljil, hkrati pa bi omogočil, da se ekipi Jesenic in Triglava še dodatno približata Olimpiji.

Prva tekma je potekala v izenačenem, borbenem in trdem hokeju z veliko drsanja in igre na telo. V takšni igri so bolje pričeli gostje. V 5.minuti smo namreč videli prvo izključitev na strani domačih, ki so jo gostje zelo hitro pretvorili v vodstvo 1:0. Kmalu zatem je sledila še izključitev na strani gostov. V napadalni tretjini se je za vrati boril Luka Povirk, ki ga je nepravilno oviral gostujoči obrambni igralec. Igralci Olimpije so v igri z igralcem več pritisnili na vrata gostov. V 8.minuti sta se Tihon Gavrilov (prva tekma v dresu HK Olimpije. Tihon dobrodošel med Zmaje!) in Jurij Jovan za vrati gostov borila za plošček. Plošček je sicer gostujoči obrambni igralec uspel dobiti, a ga je malce nespretno poslal proti lastnim vratom, tako da se je od prečke odbil točno na palico Jureta Rusa, ki je z neubranljivim strelom izid izenačil na 1:1. (posnetek tega zadetka si lahko ogledate na spodnji povezavi).

Sledile so nove priložnosti za Zelene. V 10.minuti je bil namreč po prekršku nad Urhom Iličem izključen prvi gostujoči igralec, minuto za tem pa po prekršku nad Markom Stražišarjem še drug gostujoči igralec. Igralci Olimpije so zaigrali z dvema igralcema več v polju, a več kot prečko Marka Stražišarja žal niso uspeli iztržiti (posnetek pritiska na gostujoča vrata in prečko si lahko ogledate na spodnji povezavi).

Do konca tretjine smo nato videli nadaljevanje trde borbe na ledu, ki je marsikdaj mejila na prekršek, a novih zadetkov ni bilo. Ob izključitvi Žana Vuka je bilo nekajkrat sicer vroče pred Ljubljanskimi vrati, a je vratar Val Usnik vse strele uspešno zaustavil.

Drugo tretjino so silovito začeli igralci Olimpije. Videli smo nekaj zares lepih priložnosti in odličnih obramb gostujočega vratarja. Po nekaj minutnem pritisku so gostje uspeli vzpostaviti ravnotežje in streli so se prenesli na Ljubljanska vrata, kjer je z nekaj obrambami ponovno blestel Val Usnik. Pritisk gostov se je nadaljeval vse do prekrška Žana Vuka za novo izključitev. Gostje so bili tudi tokrat uspešni v igri z igralcem več in v 28.minuti povedli z 2:1. Še v isti minuti je sledila nova izključitev na strani gostov in Zmaji so dobili priložnost, da izid ponovno poravnajo. A tokrat se je obrnilo čisto drugače. Ljubljanski branilci so ob pripravah na napad plošček podali na palico gostujočega napadalca, ki je v hitrem protinapadu rezultat povišal na 3:1. Igralci Olimpije so nadaljevali z igro z igralcem več, a več od nove prečke Tihona Gavrilova jim ni uspelo iztržiti.

Sledilo je nekaj nervoznih minut na obeh straneh. Najprej je bil v 34.minuti izključen gostujoč igralec. Ljubljančani so napadali, a priložnosti v igri z igralcem več niso izkoristili. Za nameček so v zadnjih sekunda kazni slabo posredovali v obrambi in 2-minutno kazen je dobil vratar Val Usnik. Igra 5-na-4 se je kmalu prelevila v igro 4-na-3. Namreč po nekaj sekundah se je na led vrnil gostujoč igralec, ki je bil izključen v 34.minuti. Ni trajalo dolgo in že sta si bila z Jurijem Jovanom (nad katerim je bil storjen prekršek v 34.minuti) ponovno v laseh. Oba sta sedla na kazensko klop. Vseeno pa vse te izključitve niso prinesle sprememb rezultata, ki je do konca tretjine ostale nespremenjen 3:1.

Čisto v zadnjih sekundah druge tretjine so domači nepravilno menjali in zadnjo tretjino so gostje pričeli v igri z igralcem več. To pa ni zmotilo Zmaje, da ponovno napadejo in že sredi prve minute je bil izid znižal na 3:2. Podal je Mark Stražišar, strelec pa je bil Marcel Lavriša. Vendar Zmaji pritiska po zadetku niso nadaljevali in videli smo nekaj minut umirjene igre, kjer je ponovno v vratih Olimpije blestel Val Usnik. Do 56. minute so Ljubljančani napadali, o so se morali zaradi večih izključitev (kar 3x) občasno morali potisniti v obrambo, tako da do izenačenja ni prišlo.

Situacija na ledu se je ponovno zakomplicirala v 56.minuti. Najprej je sledila izključitev gostujočega igralca. Ko smo že mislili, da imamo priložnost za izenačenje rezultata, pa je nekaj sekund za tem prekršek za izključitev napravil še Tihon Gavrilov. A sreča je bila tokrat na strani Ljubljančanov in igra 4-na-4 ni trajalo dolgo. Še v isti minuti je prodiral Jure Rus, ki ga je s prekrškom zaustavil gostujoči branilec in sledila je igra 4-na-3 v korist Ljubljančanov. Zmaji so še zadnjič pritisnili, a izenačenja nismo videli in ekipi sta se v 58.minuti po razburljivih minutah vrnili v polno postavo.

Na koncu je trener Ildar Rahmatullin poizkusil še z igro brez vratarja. Ljubljančani so si tako sicer uspeli ustvariti nekaj nevarnih strelov na gostujoči gol, a gostje so se uspešno branili. Dvakrat so nevarno prišli do ploščka, a je njihov strel na prazna vrata preprečila blokada Ljubljanskih igralcev. Tretjič pa temu ni bilo tako in dobrih 20 sekund pred koncem je gostom uspelo zadeti še četrtič in z rezultatom 4:2 se je tekma tudi končala.

Videli smo torej moško, trdo igro polno hitrega drsanja in borbenosti, kjer pa so vseeno za odtenek bili uspešnejši gostje. Nova priložnost za Zmaje bo na vrsti že naslednji dan, saj je na sporedu nove tekma med ekipama.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top