skip to Main Content
Dve tekmi Mladincev v dveh dneh – drugi dvoboj dobili Ljubljančani

Torek 7.2 je za ekipo Mladincev prinesel novo tekmo v tekmovanju DP U-18. Drugič v dveh dneh so se pomerili z ekipo SKHL Crvene zvezde.

V prvem tekmi je bila po trdem boju uspešnejša ekipa Crvene Zvezde, ki je z golom v prazno mrežo tik pred koncem tekme slavila s končnim rezultatom 4:2. A varovanci Ildarja Rahmatullina so bili odločeni, da tokrat zmaga ostane doma.

Zmaji so ponovno odločeno krenili v tekmo in ekipi sta se udarili na polno. Tako kot dan prej smo na začetku videli izenačeno tekmo, z veliko drsanja in igre na telo. Že takoj na začetku tekme sta si ekipi izmenjali kazni za izključitev. Tako je bilo tudi na prvi tekmi prejšnji dan. V prvi tekmi sta bili nato obe ekipi uspešni v igri z igralcem več in sredi prve tretjine je bil rezultat 1:1, v današnji tekmi pa so bili strelci manj učinkoviti in uvodne kazni za izključitev nista bili izkoriščeni. Trd hokej je botroval temu, da smo v prvi tretjini videli kar 4 kazni za izključitev na strani domačih in 2 na strani gostov. Kljub vsem tem izključitvam, pa smo prvi zadetek videli šele v 16.minuti, ko je eno izmed priložnosti v igri z igralcem več izkoristila gostujoča ekipa. 1:0 je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Če bi lahko rekli, da je bilo izključitev v prvem delu na strani Ljubljančanov preveč, pa to ne moremo trditi za drugi del, kjer so domači z disciplinirano igro celotno tretjino igrali s 5 igralci na ledu. To pa ni držalo za goste, ki so si tekom cele tretjine prislužili kar 4 kazni. Rezultat tega je bilo bistveno več strelov na gol gostov, kot domačih (15:4). V danem trenutku sredi tretjine so domači napadali celo z dvema igralcema več. Kljub vsem tem kaznim, pa je izenačujoč zadetek padel v igri ekip s polnimi postavami. V 34.minuti je po podaji Marka Stražišarja zadel Marcel Lavriša.

Nalet Zelenih se je nadaljeval tudi v zadnji tretjini. Ponovno smo videli kar nekaj izključitev, med drugim nov manjši obračun na ledeni ploskvi, ki je rezultiral v kazni igre na obeh straneh. Gostje so z borbeno držali poravnan vse do 56.minute. V 54.minuti so namreč gostje napačno menjali in tik pred iztekom dvo-minutne kazni, v 56.minuti, sta Luka Ogrinc in Urh Ilič podala za vodeči zadetek, ki ga je zadel Mark Stražišar. Hitra in borbena igra se je nadaljevala tudi v naslednjih minutah, a še preden bi ponovno videli igro brez vratarja (tokrat verjetno na strani gostov) je v začetku 59.minute Uth Ilič podal Marcelu Lavriši za povišanje vodstva na 3:1 s čimer je bila tekma odločena. S tem rezultatom se je tekma tudi končala.

Trener Ildar Rahmatullin je bil nad igro in tokrat tudi nad rezultatom zelo zadovoljen. Z današnjo zmago so namreč Zeleni na lestvici prehiteli do sedaj vodeče Slovensko moštvo HK Slavija Junior (v končnico tekmujejo le slovenska moštva).

Do konca rednega dela Ljubljančane čakata samo še dve tekmi in sicer v torek 14.2 na Jesenicah ter nato v nedeljo 19.2 doma proti Slaviji Ravno tekma z ekipo HK Slavija Junior, ki ima do konca rednega dela še 3 tekme (poleg tekme z Zmaji še dve tekmi z ekipo HK Triglav) bo očitno odločala o tem katera izmed Ljubljanskih ekip bo pred končnico zasedla najboljši izhodiščni položaj. Pri tem je zanimiv podatek, da so v vseh treh dosedanjih tekmah v letošnji sezoni med tema ekipama slavili igralci Olimpije (7:4, 2:0, 5:2).

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici in trenutni neuradni pogled na končnico si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top