skip to Main Content
Dva identična rezultata v dveh dneh ekipe U-20 v lovu na Play-off končnico EBYSL lige

Nedelja in ponedeljek 4. in 5.12 sta bila za ekipo U-20 posebno pomembna dneva. Namreč na sporedu sta bili dve zaporedni tekmi z ekipo Debrecen Miškolc. Tekmi sta bili zelo pomembni predvsem ker je ekipa Debrecen neposredno konkurent pri morebitnih kalkulacijah za uvrstitev v končnico prvenstva, hkrati pa so Zmaji zmage nujno potrebovali, če so se hoteli še pred koncem leta “odlepiti” z dna lestvici in priključiti borbi za sredino lestvice oz. celo borbi za zaključne boje v končnici.

Tega se je zavedal tudi trener Zelenih Andrej Brodnik, ki je ekipo očitno zelo dobro pripravil na omenjena dvoboja.

Prva tekma

2016-12-05-14-17-30Ne glede na to, da je imela ekipa Debrecen-Miškolc pred začetkom sobotnega dvoboja na lestvici kar 8 točk prednosti pred Ljubljančani, so Zeleni vseeno v tekmo vstopali kot nekakšen favorit. Olimpija je trenutno rezultatsko v naletu, ekipa iz Madžarske pa v zadnjem času ne blesti. Nenazadnje pa se tekme odvijajo v dvorani Tivoli.

In prva tekma se je res odvijala tako. Olimpija je napadala, gostje pa so se branili. Ljubljančani so z zadetkom Marka Severja povedli že v 4.minuti (podajalca Mark Čepon in Nik Sitar). Gostje so sicer nato hitro izenačili (7.minuta), a to je bila bolj nepazljivost Ljubljančanov, kot pa prevzem nadzora gostov nad tekmo. Do konca tretjine sicer novih zadetkov nismo videli, je pa nov zadetek Ljubljančanov visel v zraku. Domači so občutno večkrat streljali na gol (17:7 v korist Olimpije v prvem delu).

Drugi del tekme se je pričel podobno. Ljubljančani izrazito boljši, gostje pa so se branili. Gostje so v tem delu samo 4x sprožili strel na vrata zanesljivega Tilna Spreitzerja. Prišel je tudi dolgo pričakovan zadetek, ki ga je v samostojnem prodoru v igri z igralcem več v 33. minuti dosegel Mark Čepon. Gostje so se sicer trudili, da bi se vrnili v igro, vendar je bila premoč Olimpije zadostna, da so njihovi poizkusi ostali dokaj nenevarni.

Na koncu tekme je trener gostov iz vrat potegnil tudi vratarja, a se mu igranje z dodatnim igralcem v polju ni obrestovalo, saj je Nik Sitar po podaji Luke Ulamca in Mark Severja to kaznoval in s strelom v prazno mrežo dosegel končni rezultat tekme 3:1.

Video povzetek glavnih akcij s tekme si lahko ogledate na spodnjem posnetku

 

Druga tekma

Nova tekma je sledila že takoj naslednji dan. Tokrat so se gostje na tekmo bistveno bolje pripravili.

Obe ekipi sta tekmo pričeli odločno in že od prve minute smo videli trd boj, veliko drsanja in veliko strelov na gol. V uvodnih minutah je bila Olimpija verjetno za odtenek celo bolj nevarna, a sledila je 6-minuta, ko je moral na klop za kaznovane Mark Sever, kar so gostje hitro izkoristili in sredi Tivolija povedli z 1:0. Igra se po zadeku ni spremenila. Ekipi sta se izmenjavali v napadih. Nekaj minut o bili nevarnejši domači, nato zopet gosti, nato zopet domači…  Na strani Zelenih je potrebno omeniti lep prodor Nika Sitarja v 19.minuti, ko se je ob silovitem strelu zatresla stativa. Na strani gostov pa smo videli kar nekaj nevarnih strelov, zadnje celo v zadnjih sekundah tretjine, ki jih je zanesljivi Tilen Spreitzer s pravo parado obranil.

2016-12-05-13-26-32V drugi tretjini se je enakovredna igra nadaljevala. Ljubljančani so že takoj v začetku imeli imenitno priložnost preko Luke Ulamca, a plošček ni končal v mreži. Do 28.minute smo videli veliko drsanja, veliko borbe in kar nekaj nevarnih strelov na obeh straneh. Nato pa smo videli trenutke, ki so jih Ljubljančani čakali celo tekmo. Najprej je prekršek naredil prvi igralec gostujočega moštva in medtem ko se je igra s sodnikovo dvignjeno roko nadaljevala, so gostje storili še drugi prekršek. Hkrati sta bila tako izključena kar dva gostujoča igralca. Zeleni priložnosti niso izpustili iz rok. Pripravili so formacijo za obleganje vrat. Nekaj časa je plošček letel iz palice na palico, nato pa sta lepo na modri črti poziciji izmenjala Andraž Zibelnik ter Mark Čepon, kar je branilce gostov za trenutek zmedlo, kar je pred golom izkoristil Matjaž Šubic in po odlični podaji iz modre črte poskrbel za izenačenje. Po izenačenju smo sicer upali, da bodo Ljubljančani ohranili pritisk in morebiti izkoristili še preostalo prednost z igralcem več, a očitno po danem zadetku čisto takoj še niso bili dovolj zbrani za nadaljevanje obleganja. To so po tem, ko sta ekipi zaigrali v polni postavi izkoristili Madžari in za nekaj minut prevzeli pobudo, a je za nespremenjen rezultat poskrbel odlični vratar domačih Tilen Spreitzer. Ljubljančani so se pritiska otresli šele proti koncu tretjine, ko so bili zopet nevarnejši tekmec.

Po dokaj izenačenih prvih dveh tretjinah so Zeleni dokončno prevzeli pobudo v svoje roke v zadnji tretjini. Napadi Olimpije so se vrstili eden za drugim vse do 51.minute. Takrat je odlični Nik Sitar zaposlil Luko Ulamca, ki je lepo podal pred gol Marku Severju. Vendar je bil Mark v neugodnem položaju in je zato namesto strela raje plošček odbil z drsalko mimo gola, kjer pa ga je pobral hitri Luka Ulamec in povedel Ljubljančane v vodstvo 2:1.  Gol je Madžarsko ekipo dokončno strl, saj so po zadetku popolnoma padli in že v 52. minuti je ista trojka v hitrem protinapadu poskrbela za vodstvo Zelenih s 3:1 (tokrat je bil strelec Mark Sever).

Do konca tretjine so nato gostujoči hokejisti vseeno poizkušali spreobrniti rezultat, a moči ni bilo več in srečanje se je končalo v dokaj mirnem ritmu. Gostujoči trener na koncu niti ni imel priložnosti, da bi morebiti poizkusil še z igro brez vratarja.

Video povzetek glavnih akcij s tekme si lahko ogledate na spodnjem posnetku

 

Stanje na lestvici

Z dvema zmagama proti neposrednemu tekmecu Debrecen-Miškolcu, je lestvica za Ljubljančane kar naenkrat bistveno lepša. Kot prvo so se končno uspeli odlepili z dna lestvica lastne skupine, hkrati pa za mestom, ki prinaša Play-off končnico v tem trenutku zaostajajo zgolj za 7 točk. 7 točk je veliko in sredina lestvice je kar polna, tako da misija “napad na uvrstitev v Play-off” vsekakor ne bo lahka, vendar je lahko danes trener Zelenih Andrej Brodnik bistveno bolj optimističen kot pred mesecem dni. Igra je bistveno boljša in prihajajoči razpored izgleda dokaj ugoden.

V nadaljevanju sledi krajši reprezentančni premor. Nato pa sledita proti koncu leta še dve pomembni tekmi. Najprej se 22.decembra v Zalogu Olimpija sreča z mestnim tekmecem Slavijo, nato pa že naslednji dan v Tivoliju z Madžarsko ekipo Vasas. Oba tekmeca sta premagljiva in novih 6 točk bi bile idealna popotnica za srečanje 2.januarja v Tivoliju z ekipo Orli Znojmo, ki v tem trenutku zaseda magično 8.mesto na skupni lestvici, ki še pelje v Play-off končnico. Zmaji imajo vse niti svoje usode glede uvrstitve v končnico v svojih rokah. Glede na prikazane igre v zadnjem času smo lahko zelo optimistični.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici ter trenutno razvrstitev za Play-off končnico si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top