skip to Main Content
Drugi tekmovalni dan v Beogradu rezultatsko manj uspešen, a vseeno prijeten

V četrtek 9.11 sta se v Beograd odpravili še selekciji U-12 Beli ter U-16, kjer jih je čakala nova prvenstvena tekma.

Potovanje v Beograd je bilo sicer za mlade igralce prijetno in polno doživetij, a rezultatsko manj uspešno. Ekipa U-12 Beli, katero sestavljajo predvsem igralci, ki si izkušnje pri igranju na celo igrišče šele nabirajo, že skozi celoten dosedanji potek sezone, bolj nabira izkušnje, kot pa lovi dobre rezultate. Ekipa U-16 pa se sicer nahaja v samem vrhu prvenstvene lestvice, a je tokrat v Beograd, predvsem zaradi reprezentančnega zbora U-16, odpotovala v bistveno okrnjeni zasedbi.

Avtor: Uroš Cerjak

Najprej so na led stopili igralci ekipe U-12 Beli. Domačim hokejistom se se dobro zoperstavili. Začetek sicer ni bil najboljši, saj so gostje povedli že takoj na začetku, a z borbeno igro so Zmaji vseeno nekako držali tekmo zanimivo. Domači so sicer vodstvo nato povišali na 2:0, a Ljubljanski igralci so izid še v prvi tretjini uspeli znižati na 2:1. Z novim zadetkom domače ekipe na koncu tretjine se je prvi del igre končal s kupnim izidom 3:1 za domače.

Avtor: Uroš Cerjak

Druga tretjina je rezultatsko še bolj pripadla domači ekipi. Vodstvo so dokaj hitro povišali na praktično neulovljivo prednost. A tudi gostje so se borili in zadevali. Končni rezultat druge tretjine je bil 8:2. V zadnjem delu smo najprej videli še nekaj hitrih zadetkov domačih, na koncu pa so na svoj račun prišli tudi gostje, ki so še dvakrat zadeli in s končnim rezultatom 12:4 se je tekma tudi končala.

Bistveno bolj rezultatsko bi lahko bila pomembna in zanimiva naslednja tekma selekcij U-16. Domači igralci so prvi prišli v vodstvo v 12.minuti. Z novim zadetkom proti koncu tretjine, pa so igralci Crvene Zvezde še potrdili boljšo igro v prvi tretjini, ki se je tako končal z rezultatom 2:0. V drugem delu smo videli še bolj dinamično igro z več izključitvami. Prednosti igralca več na ledu Zmaji žal niso izkoriščali, so pa na drugi strani ponovno zadevali domači in drugi del se je končal s končnim izidom 4:0.

Avtor: Uroš Cerjak

Napetosti so se v zadnjem delu samo še stopnjevale. Po večkratnih izključitvah, ki so sledile v začetku 46.minute (v teh dogodkih so sodniki kaznovali po 3 igralce na vsaki strani – 1 igralec na vsaki strani je dobil kazen igre, po dva na vsaki strani pa 2-minutno kazen zaradi grobosti) je sledil nov hiter zadetek domačih. Rezultat 5:0 ob koncu 46.minute je nakazoval, da je tekma že odločena. Morebiti je takrat tudi že bila, a četa Zmajev pod vodstvom trenerja Ildarja Rahmatullina se še ni predala. Kmalu je sledil prvi zadetek Ljubljančanov. V 47.minuti je na 5:1 znižal Svit Gerkman. Sledil je zadetek Žige Ravnikarja v 49.minuti. Ko pa je Žiga nato v 51.minuti še podal za tretji zadetek (strelec Gregor Žeželj), so stvari postajale zanimive. Trener Crvene Zvezde je v vratih zamenjal vratarja, kar je pomagalo pri tem, da se je nalet Ljubljančanov zaustavil. Zmaji so do konca tekme nato še napadali in v zadnjih minutah iz igre tudi potegnili vratarja, a rezultat se ni spremenil. Tekma se je končala s končno zmago domačih s 5:3.

Avtor: Uroš Cerjak

Igralci Olimpije, kljub porazu ostajajo v vodstvu prvenstvene lestvice. Priložnost za nove točke pa bodo iskali v torek 14.11, ko v Tivoli prihaja ekipa Jesenic. Igralci ekipe U-12 Beli svoje delo nadaljujejo že to soboto 11.11, ko se odpravljajo na gostovanje v Kranj.

 

Fotografije (zahvala Urošu Cerjaku) si lahko ogledate na naslednjih povezavah: U-12 na tej povezavi, U-16 na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev ekipe U-12 si lahko ogledate na tej povezavi,

Zapisnik s tekme U-16 si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v državnem prvenstvu selekcij spremljate na naslednjih povezavah: U-12 na tej povezavi, U-16 pa ne tej povezavi

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top