skip to Main Content
Dobra predstava ekipe U-20, a točke žal potujejo na Dunaj

V sredo 15.2 je bil na sporedu nov dvoboj Zmajev v tekmovanju EBYSL.

Tokrat je v Tivoli prispela vodilna ekipa tekmovanja (vodilna v skupini, kjer nastopa Olimpija ter vodilna tudi v skupnem seštevku vseh skupin). Obetala se je torej težka preizkušnja za varovance trenerja Andreja Brodnika. A Zmaji so v letošnji sezoni, kljub skupno malce slabšim rezultatom, že nekajkrat pokazali, da se ravno proti vodilnim ekipam lahko zelo enakovredno kosajo na posameznih tekmah, tako da smo lahko pričakovali izenačeno tekmo.

Tako je tudi bilo. Igralci Olimpije so silovito pričeli srečanje. Najprej je odlično priložnost v prvih minutah zamudil Mark Sever. Napadi so si sledili vse do 7.minute, ko so si Ljubljančani v napadalni tretjini priborili plošček. Matjaž Šubic je lepo podal Niku Sitarju, ki je neubranljivo povedel Olimpijo v vodstvo 1:0 (posnetke vseh Ljubljanskih zadetkov si lahko ogledate v spodnjem posnetku). Kmalu zatem je bil v priložnosti Jurij Jovan, a vratar gostov je bil tokrat uspešnejši. Nato je prišla 9.minuta. Ljubljančani so se silovito borili ob ogradi za plošček.Pri tem so bili uspešni in sledilo je kombiniranje Filipa Kuharja ter Marka Stražišarja za golom. Plošček je bil nato lepo podan Luki Ulamcu pred gol in Olimpija je vodila že z 2:0. Tu pa se je nalet Ljubljančanov počasi ustavil. Gostje so pokazali svoje kvalitete in postopoma uveljavili ravnotežje v igri. Na trenutke so bili celo nevarnejši. V 16.minuti imeli Ljubljančani nekaj športne smole. Izvajal se je buli v obrambni tretjini Zmajev. Plošček so dobili domači. Med kombiniranjem v obrambni tretjini, pa je za vrati padel Žiga Krašovec. Sodnik tekme ni prekinil, čeprav je Žiga najprej za trenutek obležal, nato pa je s težavo odrsal z ledu. Medtem so gostje z viškom igralca prišli v napad in rezultat je bil znižan na 2:1. Takoj po zadetku gostov smo sicer videli novo izvrstno priložnost Marka Stražišarja, ki 1-na-1 žal ni uspel premagati gostujočega vratarja. Nekaj trenutkov zatem pa z močnim strelom ni bil uspešen še Matjaž Šubic. S tem pa smola domačih v prvi tretjini še ni bila končana. V 18.minuti je prekršek za izključitev storil Nik Sitar. Gostje sicer prednosti niso izkoristili, se pa je Nik pri tem prekršku poškodoval in do konca srečanja ga žal nismo več videli na ledu.

Na začetku druge tretjine so se Zmaji ponovno zbrali. Igra je bilo ponovno enakovredna. Po nekaj minutah pa so gostje pritisnili in po kratkem obleganju Ljubljanskih vrat so branilci prožili strel z modre črte, ki za zadel prečko. V borbi za odbitek Žan Vuku ni preostalo drugega kot da stori prekršek za izključitev. Ljubljanski branilci žal pritiska med številčno premočjo gostov niso zdržali in v 27.minuti je bil izid izenačen. Minilo ni veliko časa, ko smo videli novo razburljivost. Najprej je gostujoči igralec verjetno naredil prekršek nad Jurijem Jovanom, ki pa ga žal sodnik ni dosodil. Do ploščka je sicer prišel Andraž Zibelnik, a ga je v lastni obrambni tretjini izgubil. Avstrijski napadalec se je znašel sam pred našim vratarjem in Andražu ni preostalo drugega, kot da stori nov prekršek za izključitev. Gostje so bili ponovno učinkoviti in v 28.minuti je bil rezultat 3:2 za goste. Na srečo se je zgodba ponovila še tretjič, le da tokrat v obrnjenih vlogah Zgolj po nekaj sekundah igre po vodilnem zadetku gostov so tokrat prekršek za izključitev storili gostje. Prekršek je bil storjen nad Matjažem Šubicem. Učinkovitost v igri z igralcem več so pokazali tudi domači igralci. V 29.minuti sta Luka Ulamec in Andraž Zibelnik podala Marku Severju za izenačenje na 3:3. Dogajanje na ledu se je po izenačenju malce umirilo. A mirnejši del igre je trajal zgolj do 33. minute, ko so gostje prestregli plošček v srednji tretjini in v hitrem protinapadu dosegli novo vodstvo. Ko je minuto kasneje Mark Sever naredil nov prekršek za izključitev, smo se za trenutek že zbali, da bodo gostje rezultatsko pobegnili na dva zadetka prednosti, A borbeni Matjaž Šubic je med pritiskom gostov ukradel plošček, ga potisnil do Marka Stražišarja, ki je zadrsal v hiter protinapad in s strani z močnim strelom izid ponovno izenačil. Do konca tretjine smo nato videli še nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Po razburljivih prvih dveh tretjinah, se je igra nato v zadnji tretjini kar malce umirila. Mirno obdobje pa je trajalo le do konca 54.minute, ko so gostje prodrli po levi strani in v polprotinapadu zadeli za novo vodstvo. Zmaji so odgovorili takoj v nadaljevanju srečanja, ko se je Mark Sever ponovno sam znašel pred gostujočim vratarjem, a plošček ni našel poti v mrežo, Žal se je izkazalo, da je bila to do konca srečanja tudi najbolj resna priložnost za izenačenje. Domači so sicer še pritiskali. V 58.minuti je trener Andrej Brodnik vzel še minuto odmora in po njej poizkusil z igro brez vratarja, a vrata gostov so ostala zaklenjena in točke so pripadle favoriziranim gostom z Dunaja. Kljub porazu so gledalci po koncu tekme domače igralce nagradili z aplavzom.

Do konca prvenstva ostajajo še 3 tekme. Vse tekme se igrajo z ekipo HK Slavija Junior, tako da bodo srečanja zanimiva in polna rivalstva vse do konca prvenstva. Prvi dvoboj med ekipama bo že v nedeljo v Tivoliju ob 13.15.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top