skip to Main Content
Do konca rednega dela prvenstva dečkov še 3 tekme, zmaji pa še brez poraza

Nedelja 20. januar je prinesla novo tekmo v državnem prvenstvu selekcije dečkov (U-14).

Foto: Mitja Pipan

Zmaji so se odpravili na Jesenice. Tekme med večnima rivaloma na nek način vedno predstavljajo derbi in tudi tokrat je imela tekma zaradi tega poseben čar. Res pa je, da rezultatsko ti dve ekipi v letošnjem prvenstvu nista preveč izenačeni. Pred tekmo se je sicer ekipa Jesenic nahajala na 2. mestu prvenstvene lestvice, a je za našimi zmaji zaostajala kar 19 točk. Glede na dosedanje rezultate letošnje sezone, tudi tokrat nismo pričakovali tesno tekmo in res je bilo tako.

Kako bo tekma potekala so naši igralci pokazali že v prvi minuti. V 52. sekundi so prvič zadeli in od tu naprej poti nazaj ni bilo več. Razmerje v strelih sicer ni bilo tako enosmerno – 11:8 v korist Olimpije, rezultat pa je bil praktično odločen že v prvi tretjini. Zmaji so na koncu prve tretjine vodili s 5:2.

Foto: Mitja Pipan

Podobno sliko smo videli v drugi tretjini. Uvod je zopet pripadal našim igralcem. Že po 37. sekundah igre so kar dvakrat zadeli. Razmerje v strelih v tej tretjini je bilo 11:9, tretjina pa se je končala z izidom 10:3.

Tudi tretjo tretjino so zmaji odprli z zadetkom. Ta tretjina pa se je končala še posebej v korist Olimpije. Razmerje v strelih je bilo kar 15:3. Tekma se je končala pri rezultatu 15:4.

Na preostalih tekmah je Celje premagal Maribor s 6:3, Bled pa Triglav z 10:4 in se je tako ponovno prebil na 2. mesto prvenstvene lestvice. Na vrhu seveda ostajajo neporaženi zmaji, katere naslednja tekma čaka v nedeljo 27. januarja doma proti ekipi Triglav.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top