skip to Main Content
Devet zaporednih zmag zmajev

Z vstopom v novo leto se tudi hokejska sezona v Alpski hokejski ligi preveša v drugo polovico rednega dela, ki so jo zmaji začeli z gostovanjem v Zell am Seeju, kjer so zabeležili prvo letošnjo in že deveto zaporedno zmago. Prvo domačo tekmo pa bodo odigrali v soboto, 5. januarja, ob 17.30, ko v Tivoli prihajajo odlični mladi rdeči biki iz Salzburga.

Foto: EK Zeller FB profil

Zmaji so leto zaključili odlično, ko so v Salzburgu so po streljanju kazenskih strelov premagali mlade rdeče bike, odločilni zadetek pa je dal Žan Jezovšek. Naši fantje so prvo tekmo v novem letu odigrali v gosteh pri Zell am Seeju, kjer niso dovolili presenečenja in zmagali z 1:3.

HK SŽ Olimpija trenutno drži 4. mesto na ligaški lestvici, a z dvema manj od vodilnih klubov, pri tem ni odveč dodati, da prva štiri mesta vodijo neposredno v končnico. Že na začetku leta pa zeleno-bele čaka še kar nekaj težkih tekem. V soboto, 5. januarja, v Tivoliju gostujejo mladi Salzburžani, ki so vedno neugoden nasprotnik. Teden kasneje pa v Tivoli prihaja trenutno vodilni Pustertal.

Glavni trener Jure Vnuk je konec leta povedal, da je z uvrstitvijo na lestvici zadovoljen, v igri pa vidi še veliko rezerv. ”Ne vem, zakaj tako zanihamo v igri,” je povedal. ”Na naslednje tekme se bomo morali dobro pripraviti in odpraviti napake, še imamo rezerve za kakšen korak naprej. Tega se nadejam že celo sezono. Fante opozarjam, da bodo prišle težke tekme, da bo prišla končnica, in da bo tudi vodilna ekipa prišla k nam v Tivoli. Mi jih vsekakor želimo premagati in ne bomo skrivali, da si želimo kaj drugega. A popraviti bomo morali nekaj napak. Z izkupičkom pa moram biti zadovoljen.

Foto: EK Zeller FB profil

Tudi kapetan Aleš Mušič je zadovoljen s stanjem in vzdušjem v ekipi ter tudi z uvrstitvijo ekipe na lestvici. ”Naš cilj pred sezono je bila uvrstitev med prve štiri in neposredna uvrstitev v končnico. Za to smo se dobro pripravljali, garali, dobro igrali z manjšimi izjemami vmes, ko smo imeli majhno krizo, a smo se hitro vrnili. Zasluženo smo tu, kjer smo. Tudi ko zaostajamo, ne vržemo puške v koruzo, kar kaže na naš karakter. Gremo iz tekme v tekmo, vedno pa gremo na zmago. Želimo igrati svojo igro, svoj hokej. Še imamo rezerve,” je povedal kapetan.

Nedvomno je izhodišče trenutno odlično, a zmaji potrebujejo vso podporo s tribun, saj si vsi želimo, da bi Tivoli zaživel v nekdanji podobi.

Zato vabljeni v soboto, 5. januarja, ob 17.30, ki v Tivoliju gostuje odlična ekipa Red Bull Hockey jr. iz Salzburga.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top