skip to Main Content
Deseta zmaga zmajev v nizu

Naši hokejisti so v Alpski hokejski ligi gostili ekipi iz Kitzbühela in jo premagali s 5:1. To je že deseta zmaga zmajev v nizu, s katero so se še utrdili na prvem mestu.

Foto: Eva Brili Grebenar

Slab začetek domače ekipe se je poznal v vodstvu gostov z 1:0 po prvi tretjini. A po prihodu iz garderobe se je situacija na ledu povsem spremenila in zmaji so v drugi tretjini kar petkrat poslali plošček v mrežo gostujočega vratarja. Najprej sta zadela Luka Ulamec in Gal Koren, zatem je na 3:0 povišal Nejc Brus, potem pa še Kristjan Čepon in Žiga Pešut za končnih 5:1. V zadnji tretjini se rezultat ni spremenil. Nekaj nosilcev igre pa je dobilo počitek in tekme niso odigrali do konca.

»Danes je bila bolj slaba tekma, nasprotnik ni bil dorasel naši igri. Tekmo smo v drugi tretjini pripeljali v našo korist, v zadnji tretjini smo nekatere igralce spočili in varno pripeljali tekmo do konca. Iz dneva v dan rastemo kot ekipa, a smo na realnih tleh. Verjamemo vase, smo samozavestni, delamo trdo, si zaupamo. Smo v dobri formi in preskušamo neke nove stvari, da bomo pripravljeni za končnico,« je po tekmi povedal trener Gregor Polončič.

Kristjan Čepon, strelec četrtega gola, je po tekmi povedal, da so se po slabšem začetku fantje zbrali. »Bili so nedorasel tekmec, morda nevarni v protinapadih, a tekmo smo mirno pripeljali do konca. Pogosto se nam zgodi, da zaostajamo, čeprav smo boljši nasprotnik, a se potem vrnemo v igro. Kako pa bo v končnici, bomo videli, saj takrat ekipe igrajo povsem drug hokej.«

Zmaji so trenutno s 73 točkami na prvem mestu lestvice.

Naslednjo domače tekmo igrajo v ponedeljek, 13. januarja, ob 20.00, ko v četrtfinalu državnega prvenstva v Tivoliju gostuje Maribor.

Naslednja tekma v Alpski hokejski ligi pa je v torek, 14. januarja, ob 19.5. V Ljubljano prihaja ekipa EC Bregenzerwald.

 

Video povzetek s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top