skip to Main Content
Derbi v kategoriji mlajših dečkov je pripadel gostom

V soboto 10. oktobra je bila na sporedu nova tekma naših mlajšeh dečkov (u-13). Naši mlajši dečki niso najbolje začeli sezone. V zadnjem krogu so sicer končno prikazali malce bolj učinkovito igro, a tokrat so ponovno nastopili v okrnjeni postavi, kar se je na tekmi s sovrstniki z Jesenic še kako poznalo.

Pobudo ne tekmi so takoj prevzeli gostje. Že v prvih minutah so povedli. Naši mladi borci se sicer niso kar tako pustili zmesti in kmalu je bil izid izenačen. Po osvojenem sodniškem metu je sledil strel “na prvo” in rezultat je bil 1:1. A gostje so bili vseeno močnejši. Našim igralcem so se dogajale različne napake in sredi prve tretjine je bil izid že 4:1 za goste. Tu se je igra malce umirila. Ko pa so gostje kmalu za tem povedli že s 5:1, je kazalo, da bo tekma odločena še pred koncem prve tretjine. A temu ni bilo še čisto tako. Naši so se vseeno zbrali. Izkoristili so dva protinapada in izid je bil znižan na 5:3. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini je bila igra bolj izenačena. Še vedno so imeli rahlo pobudo gostje, a vsekakor so bili nevarni tudi naši. Nekaj časa smo gledali takšno igro, potem pa je prišla na vrsto naša izključitev. Tudi s 5-na-4 so se naši dobro borili, nato pa je prišla na vrsto še ena izključitev. V 5-na-3 so bili seveda gostje nevarni. Naši so to zdržali, niso pa potem več zdržali igro 5-na-4 in rezultat je bil povišan na 6:3. Nekaj časa je izgledalo, da bo to prelomilo tekmo in dalo novo pobudo gostom, a naši so vztrajali in v novem protinapadu je sledil zadetek in 6:4. Do konca druge tretjine smo nato gledali izenačeno in borbeno igro. Več pri pločku so bili sicer gostje, a naši so se držali v igri.

Tretjo tretjino pa so bistveno bolje pričeli naši. Skoraj dve minuti so napadali, a plošček ni našel poti v mrežo. Nato pa so na drugi strani v protinapad krenili gostje in dosegli nov zadetek. Rezultat je bil 7:4. A nekaj minut kasneje je sledil še en zadetek naših in naši so bili zopet v igri. Še nekaj minut kasneje, pa so se naši znašli celo v igri 5-na-3. Kljub borbi naših mladih zmajev pa je postajalo očitno, da danes brez polne ekipe pač ne morejo konkurirati gostom. Pravih priložnosti ob številčni prednosti ni bilo in gostje so vedno bolj in bolj kontrolirali tekmo. Ob tem so dosegli še en zadetek in z rezultatom 8:5 je bila tekma dokončno odločena. To je bil tudi končni rezultat tekme.

 

Na preostalih tekmah je Maribor po izvajanju kazenskih strelov premagal VSV s 4:3, z enakim izidom, a po rednem delu igre je bil HDD Bled boljši od Celja. Prav tako z enakim izidom 4:3, pa je KAC doma premagal HKMK Bled. Naši mladi zmaji tekmovanje nadaljujejo v soboto, ko odpotujejo v Beljak.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top