skip to Main Content
Derbi selekcij mlajših dečkov je pripadel ekipi A

V torek 13. novembra je bil na sporedu nov krog v državnem prvenstvu selekcij mlajših dečkov (U-12).

Tokrat je bilo na sporedu prav posebno srečanje, saj sta si nasproti stali ekipi Olimpije A in Olimpije B.

Obe ekipi sta v letošnjem prvenstvu dokaj enakovredni in obe ekipi sta do sedaj prikazali že kar nekaj dobrih tekem. Upravičeno smo pričakovali pravi mali derbi in to smo tudi dobili.

Ekipa B pod vodstvom Igorja Beribaka je nastopila kot domačin (v zelenih dresih), ekipa A pod vodstvom Andreja Hebarja pa je nastopila kot gostujoče moštvo (v belih dresih).

Obe ekipi sta tekmo pričeli zelo odločno. Videli smo veliko drsanja in hitre akcije. Akcije so si sledile eno za drugo. Nekaj več strelov na nasprotnikova vrata so sprožili igralci v belih dresih (8:6) in tudi na sploh so bili malce več pri ploščku in malce bolj prodorni. A kakorkoli že, vratarja obeh moštev sta bila v prvem delu srečanja več kot razpoložena in tretjina se je končala z nogometnim izidom 0:0.

V drugi tretjini se je igra v smislu hitrih izmenjajočih se napadov malce umirila. A po drugi strani je bilo priložnosti in strelov še več kot v prvi tretjini. Pri tem so bili zopet bolj uspešni igralci v belih dresih (razmerje v strelih 14:8). Več priložnosti pa je prineslo tudi prve zadetke.

Malce pred polovico tretjine je bil izključen igralec v zelenem dresu. Beli so napadli po vsega 20 sekundah so izkoristili prednost igralca več naledu. V sodniškem metu so si priborili plošček. Plošek je prišeč na desno stran in sledil je dober stral na vrata. Vratar je plošček ubrnil, a odbitek je napadalec v belem dresu lepo pospravil v mrežo in ekipa Belih se je lahko veselila prvega vodstva.

Izključitve so bile tiste, ki so dodatno pospeševale tempo napadov. Po vodstvu igralcev v belih dresih so nato čez nekaj minut v prednost igralca več na ledu prišli Zeleni. Tokrat so oni napadli, a njim se pritisk na nasprotnikova vrata ni izšel po načrtih. Nekaj časa so sicer pritiskali na vrata Belih, nato pa so ti dobili plošček in iz lastne tretjine krenili v hiter protinapad. V samostojnem prodoru je bil napadalec v belem dresu uspešen in vodstvo Belih je bilo povišano na 2:0. Zadetek je igralce v Zelenih dresih malce potrl in takoj po sodnikovemu metu, so imeli Beli celo lepo priložnost, da vodstvo povišajo na 3:0. Vratar Zelenih je strel nasprotnika lepo ubranil in sledil je protinapad igralcev v zelenih dresih. Zeleni so lepo kombinirali, na koncu pa je sledila podaja iz desne strani na levo in z natančnim strelom je bi izid znižan na 2:1.

V zadnji tretjini je nato sledila podobna igra kot v drugi tretjini. Videli smo veliko strelov in igralci v belih dresih so bili pri tem še vedno malce bolj učinkoviti od svojih kolegov v zelenih dresih (razmerje 13:9 v korist belih).

Zadnjo tretjino so igralci v belih dresih pričeli z igralcem več na ledu, saj je bil na koncu druge tretjine izključen nasprotnikov igralec. In to prednost so ponovno znali izkoristiti. Nekaj časa so kombinirali v napadalni tretjini, dokler si niso igralci v zelenih dresih priborili plošček. A tega so na izhodu iz obrambne tretjine izgubili in sledila je hitra kombinacija pred vrata, kjer je bil natančen napadalec belih in rezultat je bil povišan na 3:1.

A to še ni pomenilo, da je tekma odločena. Zeleni so se borili še naprej. In to se jim je kmalu obrestovalo. Na koncu 2. minute zadnje tretjine so si v svoji napadalni tretjini priborili plošček na levi strani ob ogradi. Sledila je podaja v sredino. Prvi strel še ni bil uspešen, odbitek pa so napadalci Zelenih učinkovito pospravili v mrežo in rezultat je bil zopet tesen 3:2.

Po tem zadetku se je igra še dodatno razživela. Hitro so imeli novo priložnost beli, a je strel na vrata zaustavila vratnica (beli so vratnico zadeli že v drugi tretjini). Sledili so napadi na obeh straneh. Vratarja in obrambi so vse te napade ubranili. V 40. minuti (4. minuta zadnje tretjine) so tako igralci v belih dresih uspešno zaustavili napad ekipe zelenih. Sledil je hiter protinapad po levi strani. Pred vrati je sledila podaja v sredino in z natančnim strelom je ekipa belih povedla s 4:2.

S tem so se zeleni ponovno znašli v malce večjem zaostanku. Zeleni so takoj po pisku ponovno krenili v napad in že po nekaj sekundah je sledila lepa priložnost, a vratar belih je strel uspel ubraniti in rezultat je ostal nespremenjen. Le nekaj sekund za tem je sledila kazen na strani belih in zeleni so dobili priložnost v igri z igralcem več. Nekaj priložnosti so zeleni imeli, a igralci v belih dresih so vse nalete uspeli zaustaviti. Ekipi sta kmalu zadrsali v polni postavi in počasi se je nakazovalo, da igralci v zelenih dresih moči za preobrat vseeno ne bodo imeli. Sledilo je še nekaj priložnosti na obeh straneh, nato pa se je igra počasi umirila.

V takšni igri so nato v čisto zadnji minuti beli zadeli še enkrat. Najprej so prišli do ploščka v sodniškem metu, nato pa je sledil kratek prodor in natančen strel od daleč. S 5:2 se je nato tekma tudi končala.

 

Na preostalih tekmah so Jesenice premagale Celje z 11:5, HDD Bled je premagal Slavijo z 9:3, KAC pa je premagal Triglav z 8:2 in je tako na lestvici prevzel vodstvo. S tekmami naši mladi Zmaji nadaljujejo že v soboto in obe ekipi čaka težak preizkus. Ekipa A se odpravlja k vodilnemu KACu, ekipa B pa doma gosti Jesenice.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top