skip to Main Content
Derbi prvenstva Mladincev odločen v zaključku tekme

Nedelja 17.9 je prinesla drug krog v Državnem prvenstvu Mladincev.

Igralci ekipe U-18 so se odpravili na Jesenice. Trener Ildar Rahmatullin se je zavedal, da bo tekma težka, saj so ravno igralci Jesenic v prejšnji sezoni osvojili naslov državnega prvaka.

Tekma se je tako začela dokaj “pazljivo”. V prvih dveh tretjinah smo videli nekaj izključitev (po dve na strani Zmajev, ter po eno na strani Jesenic) in nič zadetkov.

Tudi zadnja tretjina se je začela podobno kot prvi dve. Veliko akcij, a brez zadetkov. Prvi zadetek je padel šele v 50.minuti. Zadeli so domači igralci. Zadetek je domačim očitno malce sprostil drsalke, tako da smo v 54.minuti videli že vodstvo z 2:0. A kot se za derbi spodobi, tekma na tej točki še ni bila odločena. Zmaji so se borili naprej in v predzadnji minuti so domači igralci storili prekršek za izključitev. Ljubljančani so iz igre potegnili vratarja in poizkusili še z dodatnim igralcem v polju. To se jim je obrestovalo, saj je v začetku zadnje minute tekme Žiga Keber (po podaji Žige Ravnikarja) znižal rezultat na 2:1. Semafor je do konca tekma kazal še 43 sekund. Igralci Olimpije so si do konca tekme izborili priložnost in so 21 sekund pred koncem ponovno iz igre potegnili vratarja, a tokrat je bilo časa za nov zadetek premalo in zmaga je ostala na Jesenicah.

Na preostalih tekmah je Crvena Zvezda doma po streljanju kazenskih strelov premagalo ekipo Triglav (po rednem delu 4:4), Slavija je doma premagala ekipo HDK Maribor s 6:2, Blejčani pa so slavili v Zagrebu 5:1, Ravno Zagrebčani pa so naslednji nasprotnik Zmajev. Tekma bo 24.9 v Ljubljani.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top