skip to Main Content
Derbi pred derbijem se za mladince ni končal najbolje

Nedelja 18. novembra je prinesla nove tekme v državnem prvenstvu mladincev (U-18).

V Tivoli je prispela ekipa Jesenic. V letošnji sezoni so tekme z ekipo Jesenic bistveno bolj zanimive. V prejšnjih sezonah so imeli Jeseničani zelo močne in dobre generacije, Zmaji pa so “plačevali davek” okrnjenih generacij teh letnikov. V letošnji sezoni sta ekipi končno bistveno bolj izenačeni. Na lestvici so Jeseničani sicer še vedno v prednosti, a želja in načrti Ljubljančanov so bili, da zmaga ostane doma in da se ekipi na lestvici praktično izenačita.

Žal se načrti niso odvili tako kot smo si želeli.

Tekma se je pričela z eno-urno zamudo. Na prizorišče namreč niso prispeli predvideni sodniki. Nekaj časa sploh ni bilo jasno ali bo tekma odigrana ali ne. Na koncu se je zadeva s sodniki uredila in tekma se je pričela.

Pričetek tekme se za Zmaje ne bi mogel odviti bolje. Že takoj po sodniškem metu so krenili v napad. V napadalni formaciji nasprotniku sploh niso dovolili prevzeti ploščka. Najprej je do strela z modre črte prišel Ravil Galeev, a je plošček zletel mimo vrat. Nato pa je plošček za vrati Gašper Šubic podal do Marka Sojerja na desno stran. Ta pa je plošček nato natančno podal pred vrata, kamor je pridrsal Gregor Žeželj in se pred koncem prvem minute so Zmaji vodili z 1:0.

Zadetek je goste malce presenetil a so se hitro zbrali. V naslednjih minutah so bili oni tisti, ki so napadali. Vratar Olimpije Ian Sotlar je moral ubraniti nekaj lepih strelov. Vmes pa so bili v hitrih protinapadih nevarni tudi igralci v zelenih dresih. V 12. minuti je tako recimo lepo priložnost pridrsal Žiga Keber, ki je prejel natančno podajo skozi praktično celotno igrišče. Sam je zadrsal proti vratom gostov, a vratar gostujočih Gašper Panjtar je bil na mestu.

Proti koncu tretjine so pobudo prevzeli igralci Olimpije. Videli smo nekaj lepih priložnosti, a novih zadetkov ni bilo in prva tretjina se je končala z minimalnim vodstvom Zmajev z 1:0.

Pritisk Olimpije se v drugo tretjino ni prenesel. Prvi strel na vrata so namreč sprožili gostje. Ti so nato več napadali tudi tekom prvega dela tretjine. Glavni razlog zato so bile izključitve na strani Olimpije. V prvih 12. minutah tretjine so kar polovico tega časa morali odigrati z igralcem manj na ledu. Sicer so bili Zmaji nevarni tudi v tem obdobju. Lepo priložnost sta recimo v času druge izključitve zapravila Mark Sojer in Žiga Mehle. Mark je lepo podal, Žiga pa za las zgrešil vrata v hitrem protinapadu. A vseeno so te izključitve preprečile Zmajem, da bi z napadalno igro povečali svoje vodstvo, hkrati pa so gostje postajali vedno bolj samozavestni.

Ko se je “val” izklučitev na strani Zmajev končal in so ti zadrsali v polni postavi, se je premoč zopet počasi prevesila na njihovo stran. V drugem delu tretjine so ponovno pritisnili na vrata gostov in zopet je trajalo kar nekaj minut, da so gostje sploh lahko zapustili svojo obrambno tretjino. A ta del tekme je morebiti celo prelomil tekmo. Zmaji namreč, kljub nekaterim lepim priložnostim Marka Sojerja in Nika Pratnekerja Hatiča niso zadeli in gostje so postopoma pričeli prevzemati kontrolo nad tekmo. Že v zadnjih minutah tretjine so nekajkrat močno zapretili, a vratar Ian Sotlar je bil na mestu in rezultat 1:0 je ostal nespremenjen tudi na koncu druge tretjine.

Razigrana igra in vedno bolj nevarna igra gostov se je prevesila tudi v zadnjo tretjino. Pritisk na vrata Zmajev se je stopnjeval. Nekaj časa je Ljubljanska obramba še vzdržala, nato pa sta v 44. minuti kombinirala Domen Lukan in Nace Langus. Plošček je prišel na levo stran, kjer je z natančnim strelom pod prečko lepo zadel David Baloh. Rezultat je bil izenačen na 1:1.

Šele po tem zadetku so se Zmaji ponovno malce prebudili. Začutili so nevarnost in z agresivno igro so ponovno prevzeli pobudo. Gostje so se morali braniti tudi s prekrški in sledila je igra 5-na-4 v korist Olimpije. A teh priložnosti napadalci v zelenih dresih niso izkoristili in igra se je počasi umirila. V takšni igri pa so bili uspešnejši gostje. V 51. minuti je sledil protinapad po levi strani. Jan Škof je podal do Aljaža Lukana, ki je lepo prodrl do Ljubljanskih vrat in zadel za prvo vodstvo gostov z 2:1.

Zmajem ni preostalo drugega, kot da ponovno napadejo z vsemi silami. To so tudi storili in pritisk Olimpije v zadnjem delu srečanja je bil očiten. Seveda so si pri tem ustvarili nekaj nevarnih strelov, a zares do pravih priložnosti, ki bi prinesle izenačenje ni bilo. Čisto na koncu so Zmaji pritisnili še z dodatnim napadalcem in brez vratarja. Lepo priložnost si je v zadnji minuti tekme pridrsal Mark Sojer, a je njegov prodor zaustavil vratar gostov. To je bila tudi zadnja priložnost domačih in tekma se je končala z zmago gostov z 2:1.

Na preostalih tekmah je Maribor s 3:1 premagal vodilno Slavijo, Crvena Zvezda pa je v dvojnem programu v Kranju kar dvakrat premagala domačine. Olimpija je tako na prvenstveni lestvici zdrsnila na 5.mesto in sedaj za vodilnimi že zaostaja nekaj točk. Zelo pomembna tekma za Zmaje tako sledi že v sredo 21. novembra, ko v Tivoli prihaja Maribor, ki je trenutno 3. na lestvici.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top