skip to Main Content
Derbi mladincev je pripadel Jeseničanom

V torek 18. februarja je bil na vrsti večni derbi v kategoriji mladincev. Zmaji so se odpravili na Jesenice. Tekmovalno gledano tekma ni bila toliko pomembna, saj si bodo Jeseničani glede na razpored preostalih tekem bržkone zagotovili vodilno mesto po rednem delu tekmovanja, zmaji pa bi lahko zgolj s presenetljivo teorijo še “pobegnili” s trenutnega 4. mesta. So pa derbiji seveda vedno zanimivi že sami po sebi, hkrati pa je bila tekma morebiti generalka pred polfinalnim srečanjem v končnici. Seveda se morata obe ekipi tja še uvrstiti, a če bi jim to uspelo, bi v polfinalu spremljali ravno dvoboj Jesenice – Olimpija.

Tekma se je pričela v dokaj živahnem in hitrem ritmu. V 3. minuti je sledila izključitev na naši strani in tempo domačih se je s tem samo še dvignil. A naša obramba je zdržala in ravnotežje je bilo kmalu vzpostavljeno. Nekaj minut kasneje so naši igralci prišli na vrsto v igri z igralcem več in pobuda se je prenesla na našo stran. A tudi domača obramba je zdržala vse napade in igra se je po uvodnih izključitvah kar malce umirila. V takšnem tempu je trajala vse do zaključnih minut prve tretjine, ko smo zopet videli nekaj več akcij. A zadetkov ni bilo in rezultat 0:0 je postal končni rezultat prve tretjine.

Začetek druge tretjine je potekal v podobnem ritmu. Nekaj več od igre so celo imeli naši igralci, saj so v uvodnih minutah ponovno zadrsali na ledu z igralcem več. A žal to ni bilo dovolj za vodstvo in kmalu po tem, ko sta bili ekipi v polnih postavah, so udarili domači. Uprizorili so hiter protinapad po desni strani in v 25. minuti se je rezultat prvič spremenil. Domači so vodili z 1:0. Tudi po tem zadetku je pobuda ostala na strani domačih. Še posebej, ker so morali naši kmalu zdržati še eno kazen izključenega igralca. A na srečo domači igralci svojega vodstva niso povišali. Čez nekaj minut se je igra uravnotežila in proti koncu druge tretjine so bili ceno naši tisti, ki so ponovno narekovali tempo. A novih zadetkov ni bilo in izid je ostal 1:0 za domačo ekipo.

Naši igralci so uspeli pritisk prenesti tudi v zadnjo tretjino. V uvodnih minutah je sledilo kar nekaj lepih priložnosti za naše fante in v 43. minuti so eno izmed teh končno izkoristili. Z natančnim strelom je izenačil Luka Čerenjak. Zadetek je našim igralcem dal krila in zmaji so močno pritisnili na nasprotnikova vrata. Nekaj minut je trajal pritisk, a plošček na žalost ni našel poti v mrežo. Potem pa je prišla na vrsto 52. minuta. Domači so si priborili plošček in so krenili v napad. Pred našimi vrati se je ustvarila gneča in v tej gneči so bili spretnejši domači in ti so z novim zadetkom ponovno prešli v vodstvo. Vendar ta zadetek našim igralcem še ni odvzel zaleta. Napadi naših so se nadaljevali in sledilo je nekaj novih nevarnih situacij pred domačimi vrati. Nato pa je prišla 55. minuta in z njo nov zadetek domačih. Z natančnim strelom od daleč so povišali vodstvo na 3:1. Za nameček pa je čez minuto sledil še protinapad domačih. Naš vratar je strel že skorajda ubranil, a plošček je nekako le prečkal gol-črto in domači so povedli že s 4:1. Ti hitri zadetki so našim fantom dokončno odvzeli zalet in moči za preobrat ni bilo več. Nekaj možnosti so sicer naši za nov zadetek še imeli v nadaljevanju, ko so imeli igralca več na ledu. A izid je ostal nespremenjen in 4:1 je bil tudi končni rezultat tekme.

Na preostalih tekmah je Maribor po podaljšku premagal Mladost s 6:5. Naše zmaje čaka naslednja tekma v četrtek 20. februarja v Mariboru.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri mladincih spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top