skip to Main Content
Derbi mladincev je po podaljšku pripadel gostom

V nedeljo 17. novembra se je za zmaje nadaljevalo prvenstvo v selekciji mladincev. Na vrsti je bil pravi večni derbi. V Tivoli je prispela ekipa z Jesenic. Jesenice v tej sezoni zaenkrat veljajo za najboljšo ekipo v selekciji mladincev. Trenutno so tudi vodilna ekipa na prvenstveni lestvici. Vedeli smo, da naše igralce čaka težka tekma…

Favorizirani gostje so tekmo pričeli bolj podjetno od naših igralcev. Prve minute so minile bolj v igri pred našimi vrati. A naši igralci so se takšni igri dobro zoprstavili. Pobuda gostov je bila tako bolj navidezna. Pravih priložnosti v resnici niti ni bilo.

Nekaj več priložnosti za goste je prišlo na vrsto ob izključitvi našega igralca v 6. minuti. In res je v tem delui igre padel tudi prvi zadetek. Gostje so nekaj časa pritiskali, nato pa je plošček prišel na modro črto, kjer je sledil natančen strel proti našim vratom. Strel je končal v mreži in v 7. minut so gostje povedli z 1:0. A premoč gostov se je tu zaustavila. Naši igralci so postali malce napadalnejši. Čez nekaj minut so prodrli po levi strani, a je plošček končal v vratarjevem naročnju in sledil je sodniški met. Tu pa je plošček prišel v našo posest. Luka Ogrinc je podal do Žige Mehleta, ki je sprožil strel proti vratom. V gneči pred vratom se je nato plošček odbil do Gregorja Žežlja, ki je zbrano z bližine zadel in izid izenačil na 1:1.

Z dvema zadetkoma v prvih 10. minutah se je tekma razživela. Sledilo je nekaj hitrih akcij, a novih zadetkov ni bilo. Tega ni bilo niti proti koncu tretjine, ko so malce bolj pritisnili gostje. Prva tretjina se je tako končala z rezultatom 1:1.

Nekaj več podjetnosti in pobude so gostje pokazali tudi v prvem delu druge tretjine. Ponovno je bil plošček več pred našimi vrati. A tu ni šlo za obleganje naših vrat. Pravih priložnosti si gostje niso ustvarili, vse strele na naša vrata pa je Nal Kavčič zanesljivo ubranil. Proti sredini tretjine se je igra uravnovesila, na koncu tretjine pa sta ob izključitvah obe ekipi imeli nekaj več priložnosti. A nič od tega novih zadetkov ni prineslo. Tudi po koncu druge tretjine je izid ostal 1:1.

Tudi v zadnji tretjini so prvi zapretili gostje. Že v prvih minutah je Nal Kavčič nekajkrat lepo posredoval. Igra je nato potekala po “ustaljenem ritmu”. Nekaj več so bili pri ploščku gostje. A tudi naši igralci niso bili brez priložnosti. Zadetka pa ni bilo na nobeni strani. Ekipi sta sicer poizkušali, a hkrati nobena ekipa ni želela tvegati preveč, tako da se je tekma dokaj mirno prevesila v konec rednega dela igre. Sledil je podaljšek.

Igra v podaljšku je bila, kot smo to že navajeni, hitrejša. Več je bilo priložnosti. Zmaji so sicer igro v podaljšku kar dobro kontrolirali, a nekajkrat je gostom uspel prodor in Nal Kavčič je bil zopet na preizkušnji. In ko je že kazalo, da se bo tudi podaljšek končal brez zadetkov, ja ta vseeno prišel. Na žalost ne na pravi strani. Po desni strani je prodrl gostujoči napadalec. Lepo je prišel pred naša vrata, kjer je potrpežljivo počakal in nato premagal našega vratarja. 38 sekund pred koncem podaljška so gostje zadeli in si tako priigrali zmago.

Sicer pa je bilo te dni odigranih kar nekaj tekem. V dvodnevmen dvoboju je Maribor 2-krat premagal Crveno zvezdo (enkrat šele v podaljšku), Slavija je s 13:2 premagala Mladost, Blejčani so bili s 4:2 boljši od Triglava, Jeseničani pa so pred tem premagali še Maribor s 4:0.

S tem se je na lestvici ustvarila skupina vodilnih 4 ekip, ki so si po točkah povsem blizu. Vodita ekipi Jesenic in Slavije s po 23 točkami, tik za petami pa so Blejčani z 22 točkami in naši zmaji z 21 točkami. Težkih tekem za naše igralce še ni konec. Prvenstvo se nadaljuje že v četrtek, ko bodo naši mladinci gostovali v Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top