skip to Main Content
Derbi kroga pri dečkih je prinesel novo zanesljivo zmago zmajev

V nedeljo 13. janurja je bil na sporedu nov krog v tekmovanju državnega prvenstva dečkov (u-14).

Zmaji so se odpravili na Bled. Vodilna ekipa Olimpije se je torej pomerila z drugo uvrščeno ekipo HK MK Bled. Kadarkoli se prvo uvrščena ekipa pomeri z drugo uvrščeno ekipo, je to že po definiciji derbi. A vseeno moramo razumeti, da ekipa Olimpije v letošnjem tekmovanju na prvenstveni lestvici zanesljivo vodi (so še brez poraza), ekipa Bleda pa se bolj bori z drugimi ekipami, da zadrži visoko drugo mesto, kot pa da bi se z vodilno ekipo potegovala za sam vrh (zaostanek ekipe Bleda na prvenstveni lestvici je namreč pred tekmo znašal že 16 točk). Tudi letošnje že odigrane tekme med tema dvema ekipama so se vedno končale dokaj zanesljivo v korist zmajev.

A kakorkoli že obračamo statistiko ekipe Olimpije, ki že kar dolgo časa ni bila premagana, pa je vedno znova potrebno svoj primat dokazati na ledu. Vsaka nova tekma se prične z 0:0 in tudi tokrat je bilo tako.

V prvi tretjini je bila igra zelo izenačena. Tudi razmerje strelov je bilo takšno 9:9. V bistvu so domači celo malce prevladovali. Ta pobuda je izhajala tudi iz več izključitev, ki so si jih prislužili gostje iz Ljubljane. Blejčani so si prislužili eno kazen, igralci Olimpije pa kar 4. Rezultat na koncu tretjine je bil temu primeren. Domači igralci so namreč z zadetkom v 12. minuti vodili z 1:0.

A izenačenosti v tekmi je bilo v drugi tretjini praktično konec. Domači igralci so še vedno uspeli 9-krat streljati na nasprotnikova vrata, a Ljubljančanom je to v celi tretjini uspelo kar 20-krat. Vse to se je poznalo tudi na rezultatu. V 26. minuti je bil rezultat na tekmi že izenačen, v 29. minuti pa so zmaji že vodili z 2:1. Končni rezultat druge tretjine je bil z novim zadetkom Olimpije postavljen v 32. minuti.

Podobno prevlado so igralci Olimpije prikazali tudi v zadnji tretjini. Ponovno so na nasprotnikova vrata sprožili bistveno več strelov (16:6) in ponovno so 3-krat zadeli. 6:1 je bil tudi končen rezultat tekme.

Na preostalih tekmah so Jeseničani z 9:3 premagali Celje in se tako prebili na 2.mesto prvenstvene lestvice, Triglav pa je s 5:2 premagal Slavijo. Tekma med KAC-em in Mariborom pa v času pisanja tega prispevka še ni bila končana.

Do konca rednega dela državnega prvenstva imajo ekipe dečkov še 4 tekme. Ekipa Olimpije si je seveda in matematično in tudi sicer že zagotovila prvo mesto. Za zmaje je tako pomembno le, da do pričetka končnice ohranijo visok nivo pripravljenosti. Prvi preizkus te pripravljenosti pa bo sledil že naslednji teden. V nedeljo 20. januarja se namreč zmaji odpravljajo na nov derbi. Tokrat potujejo k ekipi Jesenic, ki so v tem krogu od Blejčanov prevzeli 2. mesto na prvenstveni lestvici.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top