skip to Main Content
Derbi kroga je zanesljivo pripadel našim zmajem

V nedeljo 17. novembra je bila na vrsti nova prvenstvena tekma dečkov v selekciji U-15. V Tivoli so pripotovali Blejčani. Na vrsti je bil torej dvoboj trenutno najboljših ekip v letošnjem prvenstvu – pravi derbi.

Derbi se je odvil točno tako kot smo si želeli. Naši zmaji so prikazali odlično igro. V prvi tretjini so popolnoma uveljavili svojo premoč. Gostje, kjer je manjkalo nekaj pomembnih igralcev, naših napadov v prvi tretjini niso uspeli zaustaviti. Razmerje v strelih je bilo 14:5 v korist zmajev, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Naši igralci so prvič zadeli v 5. minuti, na koncu prve tretjine pa je vodstvo znašalo že 5:0.

Visoko vodstvo po prvi tretjini je naše napade v nadaljevanju malce upočasnilo. Premoč v strelih se je sicer prenesla tudi v drugo tretjino, a tokrat je bil rezultat bolj izenačen. Naši zmaji so tretjino dobili z rezultatom 2:1, kar pomeni, sta sta ekipi na zadnji odmor odšli z rezultatom 7:1 za Olimpijo.

Šele v zadnji tretjini je igra postala popolnoma izenačena. Tu so napadi Olimpije razumljivo že malce pojenjali. Novih zadetkov v tej tretjini nismo videli in tekma se je končala z zmago naših 7:1.

Po tekmi je bil zadovoljen tudi trener Igor Beribak: “Odigrali smo verjetno najboljšo tretjino v tej sezoni. Vse je bilo v redu. Nato smo malce popustili, a to je pri takšnem rezultatu tudi malce razumljivo. A sezone še ni konec.

S to zmago so sedaj naši zmaji dodatno “pobegnili” zasledovalcem in se trenutno nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice s 6 točkami prednosti pred zasledovalci.

Naslednja tekma bo za naše zmaje na vrsti v nedeljo 24.novembra, ko se odpravijo v Celovec.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij z dogodka si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top