skip to Main Content
Derbi IHL ekip je pripadal našim mladim zmajem

V soboto 19.septembra je bila na vrsti nova prvenstvena tekma naših mladih zmajev, ki v letošnji sezoni nastopajo v IHL članskem tekmovanju. V Tivoli je prispela ekipa HD Hidrija Jesenice, kar pomeni da je bil na vrsti pravi mali derbi.

Ekipa HD Hidrija Jesenice v malce okrepljeni postavi v letošnjem prvenstvu kaže dobre predstave, tako da je naše mlade zmaje čakalo težko delo. Tokrat sta se ekipi priključila še izkušena Mark Čepon in Žiga Svete, kar je vsekakor našim mladim dalo dodatnega zagona in dodatne sigurnosti.

Že sam začetek tekme je nakazal, da bomo gledali odprto in hitro igro. Že v prvi minuti sta si ekipi izmenjali lepi priložnosti. A tu zadetkov še ni bilo. V 9. minuti je po podaji Jana Bizjaka, Gregor Žeželj pobegnil v protinapad, kjer je zanesljivo zadel za 1:0. A gostje so že dobro minuto kasneje izid izenačili. Po odbitku je zadel Anton Sharpanskikh. Tu se je igra popolnoma odprla in gledali smo hitro igro z napadi na obeh straneh. Ko je že kazalo, da bo 1:1 ostal tudi končni rezultat prve tretjine, so gostje zadeli še enkrat. Hitri protinapad je izkoristi Eduard Chekmarev in gostje so odšli na prvi odmor s prednostjo 2:1.

A to naše zmaje ni vrglo iz tira. V drugo tretjino so krenili še odločneje in to se je kmalu poznalo tudi na rezultatu. Izenačujoč zadetek je padel v 33. minuti, ko so imeli naši igralca več na ledu. Po podaji Žige Mehleta in Marka Čepona je plošček v mrežo preusmeril Matic Perčič. Kmalu zatem je hiter protinapad in podajo Žige Mehleta izkoristil še Mark Čepon in Olimpija je vodila s 3:2. In ko je že kazalo, da bo to tudi končni rezultat drugega dela igre, je izkušeni Mark Čepon uprizoril še samostojni prodor in v 37. minuti igre so naši vodili že s 4:2.

V zadnji tretjini je igra ostala enakovredna. Ekipi sta se izmenjavali v igri z igralcem več na ledu, dokler ni Anže Podrekar v 55. minuti eno takšno priložnost končno izkoristil in gostje so znižali na 4:3. A zares vročo končnico so naši preprečili že minuto kasneje. Kombinirala sta Jakob Pečnik in Matic Perčič. Plošček je gostujoči vratar ubranil, a je nato tega borbeni Martin Črepinšek potistnil v mrežo. Pri rezultatu 5:3 tekma še ni bila odločena, a gostom ni preostalo drugega, kot da hitro potegnejo vratarja iz igre. A s tem si niso priigrali veliko priložnosti. V resnici je gol naših cel čas visel v zraku, dokler ni na koncu nekaj sekund pred zaključnim piskom v prazno mrežo plošček potisnil Žiga Mehle (podala sta Blaž Stipanič in Gregor Žeželj).

S 6:3 so si naši priborili prvo zmago v IHL prvenstvu.

Po tekmi je bil z zmago zadovoljen tudi trener Gregor Polončič: “Od prve tekme smo naredili velik napredek, s fanti se učimo vsak dan. Veseli smo prve zmage, a še celo sezono bomo morali trdo delati.

Naslednja tekma bo v Mariboru 22. septembra.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v IHL prvenstvu spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top