skip to Main Content
Dekleta z novo 9.zaporedno zmago v državnem prvenstvu

Nedelja 19.3 je prinesla novo tekmo za Članice v državnem prvenstvu.

V državnem prvenstvu v letošnji sezoni nastopajo 3 slovenski klubi ter klub iz Zagreba KHL Grič. Zaradi nastopanja hrvaškega kluba v mednarodnem tekmovanju so marsikatere tekme prestavljene glede na prvotno določen termin. Današnja tekma je tako bila za Ljubljančanke že ali pa šele 9.tekma v letošnji sezoni. Ekipa pod vodstvom trenerja Franca Ferjaniča se je odpravila v Maribor.

V letošnji sezoni so Članice v dosedanjih 8 tekmah zabeležile same zmage in tako prepričljivo vodijo na lestvici državnega prvenstva. Končnica se pri članicah ne igra, tako da lestvica določa že končni vrstni red, kar pomeni, da je naslov državnih prvakinj že v Ljubljani.

Vseeno so igralke tekmo v Mariboru vzele resno. Na eni strani gre nenazadnje za prestiž in osvojitev prvenstva brez izgubljene tekme. Na drugi strani pa marsikatere igralke v kratkem časa nastop na svetovnem prvenstvu, tako da si počitka na redkih tekmah, ki jih imajo niti ne morejo privoščiti.

Ljubljančanke so tako že takoj v začetku tekme postavile svoj ritem. Že v 3.minuti smo videli prvi zadetek. Po podaji Špele Prebil in Eve Dukarič je zadela Nina Lončar. To pa je bil šele začetek zadetkov v prvi tretjini. V nadaljevanju tretjine je še 3-krat zadela odlična Pia Pren (pri enem zadetku je bila podajalka Špela Prebil) ter Eva Dukarič (podajalki Pia Pren in Nina Lončar). Prva tretjina se je tako končala z rezultatom 5:0 in tekma je bila praktično odločena.

Prevlada Ljubljančank se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, le da so bile igralke že malce manj skoncentrirane na obrambo in so tako do svojih priložnosti prišle tudi Mariborčanke. Najprej je takoj v začetku tretjine na 6:0 ponovno povišala Pia Pren. Ko pa so Mariborčanke sredi druge tretjine prvič zadele, se je za zvišanje rezultata na 7:1 med strelke kmalu vpisala še Tamara Breznik. Do konca tretjine so Mariborčanke še enkrat zadele in zadnja tretjina se je pričela z rezultatom 7:2.

V zadnji tretjini je bila igra razumljivo še najbolj enakovredna. Najprej so na 9:2 povišale igralke v Zelenih dresih. Strelki sta bili Pia Pren in Eva Dukarič (po podaji Pie Pren). Nato pa je sledila menjava vratarjev v vratih Olimpije in odlično Pio Dukarič je zamenjala mlada Lili Schuchtar. To so bile za Lili dragocene izkušnje, ki jih je dobro izkoristila. Vseeno so domače igralce do konca zadele še dvakrat in tekma se je končala z rezultatom 9:4.

S tem so Ljubljančanke verjetno že zaključile letošnjo sezono. Na sporedu se sicer nahajajo še 3 zaostale tekme z igralkami iz Zagreba, a predvidevamo, da te niti ne bodo odigrane, saj bi morale biti tekme na sporedu že v prejšnjih mesecih, čez teden dni pa dobršen del Ljubljanskih igralk že čaka zbor za reprezentanco. Ker imajo Zagrebčanke kar nekaj neodigranih tekem tudi z drugimi ekipami, bo verjetno končna razpredelnica narejena brez vseh teh prestavljenih neodigranih tekem. A počakajmo do končne odločitve HZS.

Kakorkoli že, pa je že kar nekaj krogov jasno, da bo naslov državnih prvakinj v letošnji sezoni pripadel Ljubljančakam za kar jim iskreno čestitamo. To bo prvi naslov državnih prvakinj za igralke Olimpije.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top