skip to Main Content
Dečkom preboj v finale, kljub dobri borbi, ni uspel

V sredo 15. marca je bila na sporedu tretja polfinalna tekma v kategoriji u-15. Nasproti sta si stala večna rivala. Olimpija in Jesenice. Vse letošnje tekme so bile dokaj izenačene in točno takšno smo pričakovali tudi danes. Je pa imela tekma še poseben pomen. Namreč v drugem polfinalnem dvoboju je KAC že izločil ekipo Triglav, kar pomeni, da je zmagovalec današnjega dvoboja hkrati že postal tudi državni prvak. Na koncu pa se našim vseeno ni izšlo tako kot smo si vsi želeli…

Tekmo so sicer naši dečki začeli odlično. Že v drugi minuti so naši dobili plošček v obrambni tretjini. Žiga Valenčič je podal do Žige Kuharja, ki je krenil v protinapad in uspel premagati gostujočega vratarja. Izid je bil 1:0. A to je tekmo samo še dodatno odprlo. Ekipi sta napadali in tu so bili uspešnejši gostje. Sledili sta “črni minuti”, ko so v 6. in 7. minuti gostje izid hitro spreobrnili. Najprej so izenačili na 1:1, nato pa še povedli z 2:1. Igra je ostajala odprta. Do konca tretjine so naši imeli še nekaj priložnosti, saj so nekajkrat imeli na ledu igralca več. A plošček ni našel poti v mrežo in izid je ostal nespremenjen do konca tretjine.

V drugem delu so naši nastopili še bolj odločno. Nekaj časa so imeli pobudo in škoda, da v tem obdobju niso zadeli. Namreč klop domačih je bila vseeno krajša kot klop gostov. Že tako so naši zmaji v letošnji sezoni malce zdesetkani, dodatno pa so imeli v tem polfinalnem dvoboju še nekaj težav s poškodbami pomembnih igralcev. V tem delu igre so naši še imeli dovolj moči za preobrat, a jim je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Vid Vnuk je na primer sredi tretjine v protinapadu zadel okvir vrat.

Naši so se borili tudi v zadnji tretjini, nato pa so gostje sredi zadnje tretjine več ali manj odločili tekmo. Naši so bili v napadu. Skoradja bi celo dosegli zadetek v gneči pred vrati, a plošček so nato dobili gostje, zadrsali v hiter protinapad in zadeli za 3:1. Časa je bilo sicer še kar nekaj, a moči za preobrat na žalost ni bilo več. Na koncu so naši poizkusili še brez vratarja, a izid je ostal nespremenjen.

Zmago v polfinalnem dvoboju so si tako prislužili gostje. Ti bodo v finalnem obračunu nastopili proti KACu, naše pa čaka “tolažilna” tekma za 3. mesto proti Kranju. Ekipi se bosta pomerila na 2 zmagi. Prva tekma bo na sporedu že v nedeljo v Kranju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top