skip to Main Content
Dečki zmagovalno v Celju

Nedelja 22.1 je prinesla še predzadnjo tekmo državnega prvenstva za selekcijo U-14 HK Olimpija. Tokrat je ekipa Igorja Beribaka odpotovala v Celje.

Rezultatsko smo pričakovali mirno in zanesljivo zmago, saj se ekipa Olimpije bori za sam vrh lestvice, igralci Celja pa so v letošnji sezoni zaenkrat osvojili eno samo točko.

Avtor: Amir Hatič

Končna zmaga je tudi res bila zanesljiva, čeprav je trajalo kar nekaj časa, da so si Ljubljančani zagotovili višjo prednost na tekmi. V prvi tretjini smo sicer videli premoč Zelenih (streli na vrata 15:4), a tretjina se je končala z minimalnih 1:0.

V drugi tretjini so nato Celjani v polju vzpostavili ravnotežje (streli na gol v tej tretjini 12:12), a so zato igralci Olimpije zadeli kar 5-krat, igralci Celja pa le enkrat in to celo v igri z igralcem manj. Kot zanimivost povejmo, da so gostje svoj šesti gol na tekmi dosegli prav v zadnji sekundi 2.tretjine.

Avtor: Amir Hatič

Visoko vodstvo 6:1 je pomenilo, da so lahko Ljubljančani v zadnji tretjini ponovno vzpostavili premoč v polju. Borbeni domačini so sicer znižali rezultat na 6:2, a so Ljubljančani do konca še dvakrat zadeli in tekma se je končala s končnim rezultatom 8:2.

Od tekmecev Olimpije za najvišja mesta na lestvici so danes igrali le Jeseničani, ki so v neposrednem Internet prenosu zanesljivo premagali drugo ekipo Bleda. Prva ekipa Bleda in Zagrebčani danes niso igrali, tako da se na lestvici kaj dosti ni spremenilo. Točkovno so sicer igralci Olimpije trenutno celo na prvem mestu, a tekmeci imajo manj odigranih tekem in če le ne bo napak z njihove strani na posameznih tekmah, lahko računamo da bo Olimpija v končnem seštevku zasedla 3.mesto po rednem delu prvenstva.

Avtor: Amir Hatič

Gledano zgolj slovenske ekipe je vsaj 3.mesto že zagotovljeno in to je za razpored v končnici bistvenega pomena, saj tam ne sodelujejo ekipe izven Slovenije. A rezultatsko gledano, lahko na lestvici Olimpijo na 3.mestu prehitijo še Zagrebčani, ki bodo zadnji tekmec Olimpije v rednem delu prvenstva. Tekma bo na sporedu v soboto 28.1 v Ljubljani. Videli bomo torej zanimivo tekmo, ki bo odločala o tem ali se lahko Zagrebčani še dokopljejo do 3.mesta, hkrati pa so nove točke za Olimpijo na tej tekmi nujne, saj lahko le tako upajo, da prehitijo Jesenice ali Bled v primeru njihovih slabših rezultatov.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top