skip to Main Content
Dečki že uvrščeni v polfinale državnega prvenstva

Nedelja 3. marca je prinesla povratne četrtfinalne tekme v državnem prvenstvu dečkov.

Naši zmaji so se odpravili v Maribor. Ekipa Olimpije je v rednem delu zanesljivo osvojila prvo mesto in se je tako v četrtfinalu pomerila z ekipo Maribora, ki je po rednem delu zasedla zadnje mesto. Naši fantje so tako v dvoboj z Mariborčani vstopali kot favoriti, a že prva tekma v Tivoliju pred tednom dni je pokazala, da so tekme v končnici vseeno malce drugačne. Zmaji so takrat tekmo sicer dobili, a rezultat 3:0 ni bil tako prepričljiv, kot so bile prepričljive zmage tekom sezone.

In podobno se je odvila tudi današnja tekma v Mariboru. Naši igralci so bili sicer zopet boljši nasprotnik. Že v prvem delu igre so nastreljali domačo ekipo z razmerjem 17:10 v strelih. A prvi del se je vseeno končal le z minimalnim vodstvom naše ekipe. Olimpija je po prvi tretjini v Mariboru vodila z 1:0.

Podobna premoč naših se je prenesla tudi v drugo tretjino. V tej tretjini je bilo razmerje naših v strelih na gol kar 14:5. A ta del igre je bil za naše igralce še malce bolj nervozen kot prvi del. Novega zadetka niso dosegli. Hkrati pa so v 30. minuti zadrsali na ledu z igralcem manj, kar so domači s pridom izkoristili in izid izenačili 1:1. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine in dvoboj med ekipama je bil na prehodu v zadnjo tretjino še čisto odprt.

Na srečo pa so naši igralci obdržali pritisk ter pobudo tudi v zadnji tretjini. Domačim igralcem so tako počasi le pojenjale moči. V zadnji tretjini so zmaji domačim igralcem dovolili le 4 strele na svoja vrata (sami pa so jih sprožili 10). Domači tako novega zadetka niso dosegli. So ga pa zato igralci Olimpije. V 52. minuti so namreč izkoristili prednost igralca več na ledu in končno zopet povedli z 2:1. Dokončno pa je bila z novim zadetkom tekma odločena v 55. minuti. 3:1 je bil tudi končni rezultat tekme.

Po tekmi je bil vsaj delno zadovoljen tudi trener Olimpije Igor Beribak: “Videlo se je, da so igralci malce nervozni. Igra ni stekla kot sm vajeni. A dobili smo tisto po kar smo prišli in gremo naprej v nove tekme.“.

Znana sta tudi dva druga polfinalista. Jeseničani so tudi v drugo visoko premagali Triglav (tokrat s 7:1) in se bodo v polfinalu pomerili z Olimpijo. Prav tako pa je zanesljivo tudi v drugi tekmi KAC premagal Celje (11:2). Zanimivo pa bo še pri zadnjem četrtfinalnem paru. V tem paru je v prvi tekmi pred tednom dni Slavija kar malce presenetljivo na Bledu premagala Bled z visokih 9:3. Tokrat pa so bili v Zalogu z istim izidom boljši Blejčani, tako da bo zmagovalca dvoboja odločila tretja tekma na Bledu.

Zmaji nadaljujejo tekmovanje s prvo polfinalno tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo 10. marca. Tekma bo v Tivoliju. Nasprotnik pa, kot rečeno, HD Hidria Jesenice.

 

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko razplet končnice ter celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top