skip to Main Content
Dečki že skorajda osvojili prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva

Nedelja 7.1 je prinesla nov krog v tekmovanju Državnega prvenstva Dečkov (U-14).

Letošnji redni del Državnega prvenstva Dečkov se počasi končuje. Gre za enega krajših rednih delov med različnimi selekcijami, saj Dečki v rednem delu odigrajo le 18 tekem. Današnja tekma je bila torej ena izmed zadnjih treh za Dečke Olimpije.

Avtor: Amir Hatič

Na prvenstveni lestvici Dečki zasedajo prvo mesto in z uspešnimi rezultati v teh zadnjih tekmah, si lahko Dečki zagotovijo 1.mesto v rednem delu tekmovanja in s tem najboljše izhodišče pred četrtginalnimi tekmami končnice. Današnji tekmec je bila ekipa Slavije.

Domači igralci so sicer veljali za favorite v tekmi, a borbeni gostje se kar tako niso predali. Bolje so vstopili v tekmo in proti koncu 6.minute so gostje prvi prišli v vodstvo. A to vodstvo ni trajalo dolgo. Le 6 sekund v nadaljevanju igre so domači igralci izid že izenačili. Da bi si nekaj pomembne rezultatske razlike priigrali že v prvem delu srečanja, pa so nato poskrbeli najprej v 14.minuti, ko so domači igralci prešli v vodstvo z 2:1, v 19.minuti pa so nato še izkoristili igro z igralcem več in povedli s 3:1, kar je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugem delu je igre potekala v podobnem ritmu. Tako kot v prvem so tudi v drugem delu domači igralci na vrata gostov sprožili 13 strelov (gostje v prvem delu na domača vrata 7, v drugem pa 5). Rezultat sta bila dva zadetka v mreži gostov. In sicer je prvi padel v 31.minuti, drugi pa v 37.minuti. 5:1 je bil tako končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini, pa so se strelci domače ekipe ustavili. Kot zanimivost povejmo, da so tudi v zadnji tretjini na vrata gostov sprožili 13 strelov, a novih zadetkov ni bilo. A ne glede na to, je bila rezultatska razlika prevelika za kakšenkoli preobrat in s 5:1 se je tekma tudi končala.

Na preostalih tekmah kroga je KAC s 7:0 premagal Celje, Maribor pa s 5:4 Bled. Na prvenstveni lestvici tako še vedno vodijo Ljubljančani s 6 točkami prednosti pred ekipo Team Zagreb. Do konca rednega dela imata obe ekipi še po dve srečanji. Najprej v nedeljo 14.1 Olimpija doma igra proti 5.uvrščeni ekipi KAC, Team Zagreb pa v gosteh igra proti 4.uvrščeni ekipi Jesenic. Če ti dve srečanji še ne bosta odločili kdo bo po rednem delu zasedel 1.mesto, pa se v zadnjem krogu v Zagrebu pomerita ravno dve vodilni ekipi Zagreb in Olimpija.

Avtor: Amir Hatič

Olimpija torej prvenstvo nadaljuje že prihodnjo nedeljo 14.1, ko si z vsaj eno osvojeno točko že lahko zagotovi 1.mesto rednega dela prvenstva.

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top