skip to Main Content
Dečki zapuščajo Bled s tremi točkami v žepu

Nedelja 26.11 je prinesla nov krog v Državnem prvenstvu Dečkov (U-14).

Zmaji so se odpravili na Bled. Ekipa Olimpije v letošnji sezoni kaže odlične igre in trenutno zaseda prvo mesto na prvenstveni lestvici, ekipa Bleda pa se drži bolj sredine lestvice.

Avtor: Amir Hatič

Vseeno je ekipo iz Ljubljane čakala težka tema. Zmaji so sicer prvi povedli, a premoči v prvi tretjini niso uspeli realizirati. Domači igralci so z borbeno igro in z izkoriščanjem napak nasprotnika izidi uspeli izenačiti in z rezultatom 1:1 se je prva tretjina tudi končala. Podobno igro smo nato videli tudi v drugi tretjini. Zmaji so prišli v vodstvo z 2:1, a večje prednosti od enega zadetka si enostavni niso uspeli priboriti. Čisto na koncu druge tretjine so domači igralci ponovno zadeli in tudi po drugi tretjini je bil izid izenačen (2:2). Prednosti Zmajev so se pokazale šele v zadnji tretjini. Igralci Olimpije so z dvema hitrima zadetkoma tehtnico dokončno premaknili na svojo stran. Domači igralci niso imeli več moči za preobrat. Do konca tekme so Zmaji nato še enkrat zadeli in tekma se je končala z rezultatom 5:2.

Avtor: Amir Hatič

Trener Igor Beribak je bil po tekmi zadovoljen: “S prikazanim sem zadovoljen. Igralci so prikazali dobro igro in zanesljivo zmagali. Mogoče je bilo v igri preveč prekrškov za izključitev a vse skupaj je vseeno bilo dobro.”

Na preostalih tekmah je Slavija premagala Celje s 6:1, Maribor je z 8:4 premagal KAC, Zagreb je s 4:1 premagal Triglav, tekma med Jeseničani in Beograjčani pa ni bila odigrana.

Na vrhu lestvice še vedno ostajata ekipi Olimpije in Zagreba s 30 točkami. Na 3.mesto pa so se z današnjo zmago prebili Mariborčani, a z 19 točkami že kar močno zaostajajo za vodilno dvojico.

Ravno Mariborčani pa so naslednji nasprotnik Zmajev. Tekma bo v nedeljo 3.12 v Tivoliju.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top