skip to Main Content
Dečki zanesljivo v prvi tekmi četrtfinala

Četrtek 15.februar je prinesel prvo četrtfinalno tekmo selekcije U-14 v končnici državnega prvenstva. Zmaji so se odpravili v Celje.

Avtor: Amir Hatič

Spomnimo, da so ekipe po rednem delu prvenstva najprej odigrale predkrog končnice. Celjani so, kot zadnje uvrščena ekipa rednega dela, najprej odigrali dvoboj z ekipo HK Triglav. V prvi tekmi so doma dokaj presenetljivo slavili s 5:0. Sledila je povratna tekma v Kranju. Po prvi tretjini so Celjani vodili z 1:0 in imeli vse niti igre pod svojo kontrolo. Kranjčani so se zbudili šele v drugi tretjini, ko so kar 5-krat zadeli. Z vodstvom 5:1 so vstopili v zadnjo tretjino. V tem delu pa so Celjani uspeli nalete Kranjčanov zaustaviti. Dolgo časa so držali rezultat pri 5:1, a so domači igralci na koncu le dosegli zadetek in z rezultatom 6:1 se je tekma nadaljevala v podaljških (ker je bil skupni rezultat po dveh končanih tekmah 6:6). V podaljšku pa so na koncu vseeno slavili Celjani in se uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva.

A v Celju Ljubljančani tokrat niso dopustili presenečenja. Že v začetku tekme so povedli z 1:0. Domači igralci so nato rezultat sicer izenačili, a Zmaji so bili vseeno boljši nasprotnik, saj so že v prvi tretjini nastreljali domače moštvo s 25 streli na domača vrata in le 5 prejetimi streli (v celotni tekmi je bilo razmerje strelov kar 72 proti 15 v korist Zmajev). Tako so Ljubljančani ponovno v vodstvo prišli že v prvi tretjini, ki se je končala z rezultatom 2:1. Zmaji so srečanje več ali manj odločili v drugi tretjini. Že v 22.minuti je bil rezultat 3:1, nato pa so z dvema zadetkoma v 15 sekundah igre v 24.minuti vodili že s 5:1. Do konca tretjine so še enkrat zadeli in 6:1 je bil tudi končni rezultat druge tretjine. V zadnji tretjini pa so bili Ljubljančani uspešni še dvakrat in z 8:1 so si na prvi tekmi priigrali zanesljivo prednost pred povratno tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo v Tivoliju.

Tudi na preostalih prvih tekmah četrtfinala so povsod zmagale višje uvrščene ekipe po rednem delu. Bled je slavil v Mariboru z rezultatom 4:1, Jesenice so z 11:9 zmagale v Celovcu, Team Zagreb pa je s 6:1 zmagal v Zalogu. Slavija je pred tem v predkrogu končnice dokaj zanesljivo z dvema zmagama izločila ekipo Crvene Zvezde (zmaga 19:1 in 9:3).

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top