skip to Main Content
Dečki zanesljivo v polfinale

Torek 14.2 je prinesel drugo tekmo četrtfinala končnice državnega prvenstva za selekcijo U-14.

Avtor: Amir Hatič

Zmaji so se odpravili v Zalog. Prvo tekmo so pred dnevi zmagali igralci Olimpije (14:4) in glede na letošnje rezultate smo pričakovali zanesljivo zmago ter uvrstitev v polfinale.

Domači igralci so se sicer na začetku dobro upirali Zmajem in v 3.minuti v igri z igralcem več celo povedli. A že takoj naslednjo minuto je bil rezultat izenačen na 1:1. Do konca tretjine so mladi Zmaji stopnjevali pritisk in tretjina se je končala z rezultatom 4:1.

Tekma je bila dokončno odločena v 26.minuti, ko so Zmaji v dveh minutah pobegnili na vodstvo s 6:1. Do konca tekme so igralci ohranili terensko premoč in tekma se je končala z zmago 8:2 in zanesljivo uvrstitvijo v polfinale končnice.

Ponovno so zaigrali prav vsi igralci in ponovno so prav vsi igralci pokazali zelo dobro igro. Trener Igor Beribak je bil s prikazanim zadovoljen.

V polfinalu končnice je tudi že znan nasprotnik Olimpije. To je ekipa HK MK Bled A, ki je enako zanesljivo odpravila ekipo HK Triglav (16:4). Drugi polfinalisti končnice v tem trenutku še niso znani. Ekipa HK MK Bled B je namreč s 4:1 premagala ekipo HDK Maribor, tako da bo polfinalista iz tega para odločala tretja tekma. V preostalem četrtfinalnem paru, pa so igralci HD Mladi Jesenic premagali ekipo HK Celje z rezultatom 14:5, vendar je to šele njihova prva tekma saj je bila prvotno načrtovana prva tekma 5.2 prestavljena.

Avtor: Amir Hatič

Kakorkoli že, prvo polfinalno tekmo bodo igralci Olimpije odigrali na Bledu 5.3. Sledi povratna tekma 9.3 v Tivoliju in nato 12.3 še morebitna tretja tekma ponovno na Bledu. Do naslednje polfinalne tekme je tako še 18 dni in glavna skrb trenerja Igorja Beribaka je ohraniti dobro formo igralcev ter ekipe do polfinalnih dvobojev, ki bodo za Ljubljančane zelo zanimivi in napeti.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje v končnici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top