skip to Main Content
Dečki zaključili tekme v koledarskem letu z zmago v derbiju U-14 državnega prvenstva

Nedelja 17.12 je prinesla nov krog Državnega prvenstva v tekmovanju U-14.

V Ljubljano je prišla ekipa iz Zagreba. Tekma je predstavljala pravi derbi kroga, saj sta ravno ti dve ekipi trenutno na vrhu prvenstvene lestvice.

Do konca rednega dela prvenstva ima ekipa Olimpija na sporedu samo še 4 tekme in dve od teh sta proti današnjemu nasprotniku. Ti dve tekmi bosta torej verjetno odločili kdo bo po rednem delu prvenstva zasedel prvo mesto. Ekipo Igorja Beribaka je torej čakala težka in pomembna tekma.

Zmaji so v tekmo krenili odločno. Tako po začetnem sodniškem metu so krenili v napad. Slabo minuto so napadali vrata gostov, ti pa so nato ukradli plošček in tudi sami nevarno zapretili. A prvi so se vseeno veselili domači igralci. Kmalu zatem so namreč ponovno krenili napad in v gneči pred vrati zadeli za začetno vodstvo 1:0. Igra se je po uvodnem zadetku malce umirila. Zmaji so ponovno bolj napadli od 7.minute naprej, ko je bil zaradi prekrška nad Ljubljanskim napadalcem izključen gostujoč igralec. Dvominutne prednosti igre z igralcem več sicer niso izkoristili, so pa v 12.minuti uprizorili hiter protinapad, kjer so z lepo kombinacijo napadalne trojke zadeli za 2:0. Čez nekaj minut je sledila nova izključitev gostov. Zmaji so ponovno krenili v napad, vendar so borbeni gostje uspeli ukrasti plošček in v hitrem protinapadu branilcem Olimpije ni preostalo drugega, kot da storijo prekršek. Sodnik je dosodil kazenski strel. Vendar je bil vratar domačih uspešnejši in rezultat je ostal nespremenjen. Kot da bi ta prekršek kar malce razjezil Ljubljanske igralce, so ti takoj po sodniškem metu ukradli plošček, krenili v napad in takoj zadeli za 3:0. Prva tretjina se je počasi zaključevala, a to še ni bilo konec zadetkov. Čisto na koncu so si gostje prislužili novo izključitev, ki so jo domači napadalci z zadetkom v zadnjih sekundah igre izkoristili in prva tretjina se je tako končala z rezultatom 4:0.

Drugo tretjino gostje pričnejo bistveno bolj napadalno. Po nekaj minutah napadov so si prvo kazen za izključitev priigrali tudi domači igralci. To kazen so sicer Zmaji ubranili, je pa nedolgo zatem sledila nova kazen (zaradi napačne menjave). Gostje so ponovno napadli. Sledilo je nekaj lepih strelov. Med drugim so gostje zadeli tudi okvir vrat. Proti koncu kazni, pa je Ljubljanska obramba vseeno klonila in rezultat je bil znižan na 4:1. Po zadetku je pritisk gostov malce usahnil, vendar se je v naslednjih minutah ponovno stopnjeval. Ko je že kazalo, da bo obramba Olimpije ponovno na velikih preizkušnjah, pa so Zmaji v 36.minuti ukradli plošček v svoji tretjini, krenili v protinapad in zadeli za 5:1. Do konca tretjine smo sicer nato videli še nekaj poizkusov gostov, a domači vratar je branil zanesljivo in 5:1 je bil tako tudi končni rezultat druge tretjine.

Visoko vodstvo domačih je omogočilo, da so Zmaji v zadnji tretjini s pametno igro lepo zadrževali in kontrolirali rezultat. Razen občasnih strelov, pravih priložnosti ni bilo vse do 49.minute, ko so ponovno prišli na plano domači napadalci, ki so zadeli in z rezultatom 6:1 je bila tekma dokončno odločena. Podobna igra se je nadaljevala tudi po tem zadetku. Zmaji so z disciplinirano igro kontrolirali napade gostov. Proti koncu tekme pa je koncentracija domačih igralcev vseeno malce popustila. V 58.minuti so gostje uprizorili nov protinapad in sledil je nov prekršen za nov kazenski strel. Tokrat so bili gostje uspešnejši in rezultat je bil znižan na 6:2. Podoben protinapad pa so gostje nato uprizorili še v zadnjih trenutkih tekme. Tokrat je protinapad minil brez prekrška, a gostje so vseeno zadeli in postavili končni rezultat tekme 6:3.

Na preostalih srečanjih so Jeseničani z 8:0 premagali Celje, Maribor je s 4:3 premagal Triglav, prvotno načrtovani tekmi na sporedu med Bledom in Slavijo ter med KACom in Crveno zvezdo nista bili odigrani, se je pa zato ekipa Slavije v tem vikendu kar dvakrat pomerila s Crveno Zvezdo. Obakrat so bili boljši igralci Slavije – v soboto so slavili s 6:4, v nedeljo pa z 8:2.

Na prvenstveni lestvici tako Olimpija vodi pred Zagrebčani za 6 točk in je na pragu, da osvoji prvo mesto po rednem delu prvenstva. Ostale ekipe za prvima dvema mestoma zaostajajo že preveč, bo pa še kako zanimiv boj za mesto od 3. do 6., ki neposredno vodijo v četrtfinalne dvoboje končnice. Trenutno se na teh mestih nahajajo: 3. Hidria Jesenice, 4. Maribor, 5. Kac, 6. mesto pa si delita Slavija in Triglav.

Tekmovanje se nadaljuje šele 7.januarja, ko bo v Tivoliju gostovala ekipa Slavije.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top