skip to Main Content
Dečki zaključili sezono s turnirjem v Budimpešti

Selekcija dečkov je uspešno in naporno sezono sklenila z obiskom Budimpešte. Naši zmaji so obiskali turnir Golden Puck.

Na turnirju je sodelovalo 12 ekip. Ekipe so prihajale iz Finske, Avstrije, Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije. Turnir je bil torej zelo mednarodno obarvan, kar je celotni zadevi dalo še dodaten sijaj.

Tekmovalno gledano je bil turnir dokaj uspešen. S samimi igrami na ledu sta bila zadovoljna tudi trenerja Igor Beribak in Rok Prusnik, ki sta igralce spremljala na potovanju. V prvem krogu so ekipe tekmovale v skupinah s po tremi ekipami. V prvem dnevu sta torej ekipo Olimpije čakali dve tekmi znotraj te skupine. Najprej so premagali Finsko ekipo EKS White s 15:0, nato pa še Češko ekipo IHD s 5:2.

Naslednji dan so sledile tekme “končnice”. Naši igralci so najprej v četrtfinalu premagali še drugo Finsko ekipo Haki Blue z 2:0. Nato pa so v polfinalu naleteli na Slovaško ekipo “Be the Best”. Začetek tekme je bil malce slabši in Slovaki so si nabrali visoko prednost. V drugi polovici tekme so se naši igralci ujeli in na račun so prišli tudi naši napadalci, a prednost Slovakov iz prvega dela tekme je bila previsoka in na koncu so naši igralci morali priznati poraz z rezultatom 6:4. To je bila nekakšen finale pred finalom, saj so nato Slovaki naslednji dan dokaj zanesljivo osvojili prvo mesto. Našim igralcem pa je preostal boj za 3. mesto, kjer so naleteli na ekipo HK Triglav. Tekmo so naši zmaji zanesljivo dobili (8:1) s čimer so osvojili končno 3. mesto.

Seveda pa na takšnih potovanjih ni vse pobarvano zgolj s hokejem na ledu. Prostega časa je bilo dovolj tudi za druženje. To so naši igralci s pridom izkoristili. V sončnem dnevu so si ogledali Budimpešto, dedek našega igralca Patrosa Levente, pa je za naše igralce pripravil posebno presenečenje. Organiziral je potovanje z ladjico, kjer je naše zmaje čakala posebna torta kot darilo za osvojitev naslova državnega prvaka.

Mogoče pa je bilo prostega časa na turnirju celo še preveč, saj so nekateri igralci malce pozabili, da so v Budimpešto prišli zaradi hokeja in da v Budimpešti zastopajo ter predstavljajo predvsem svojo ekipo in Hokejski klub SŽ Olimpija. A tovrstni problemi se bodo rešili. Nenazadnje mogoče prav tovrstne izkušnje predstavljajo še najboljšo učno uro za te igralce in bodo lahko ti dozoreli tudi v tem smislu.

Skupno gledano pa so bili prežitve dnevi v Budimpešti uspešni ter prijetni in prepričani smo, da se bodo igralci rade volje ponovno vrnili v Budimpešto naslednje leto.

 

Fotografije s turnirja in potovanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev, ki so nastopili na turnirju si lahko ogledate na tej povezavi.

Nakej več podatkov o turnirju pa lahko najdete na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top