skip to Main Content
Dečki z zmago v Beogradu ostajajo v igri za vrh lestvice

Sobota 17.12 je prinesla novo tekme za ekipo U-14. Zmaji so se odpravili na težavno gostovanje v Beograd.

Na pot so krenili oslabljeni, saj zaradi bolezni in odpovedi niso mogli računati na nekaj standardnih igralcev (med drugim so na pot krenili tudi brez rezervnega vratarja). Dodatno pa so bili Ljubljančani oslabljeni, ker niso mogli računati na vse člane U-12 ekipe, ki so prav tako na isti dan v Beogradu igrali pomembno prvenstveno tekmo. Pravila Hokejske zveze namreč prepovedujejo igralcem igranje več kot ene tekme na dan.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Trenerju Igorju Beribaku je tokrat v strokovnem vodstvu v pomoč priskočil še Andrej Brodnik in skupaj sta pripravila ekipo za boj z Beograjčani. Oslabljene Ljubljančane je na drugi strani čakala praktično popolna zasedba ekipe Crvene zvezde.

Tekma se je pričela borbeno. Ljubljančani so hitro prevzeli pobudo v svoje roke, a zadetkov v prvi tretjini še nismo videli. Nervoza gostov in odlična borba domačih je, kljub premoči Ljubljančanov v strelih na gol 12:4, povzročila, da sta ekipi na prvi odmor odšli z nogometnim izidom 0:0.

To pa se je nato kmalu spremenilo v nadaljevanju.V 23.minuti so najprej lepo izkoristili igro z igralcem več, v 28.minuti pa so z novim zadetkom poskrbeli za vodstvo 2:0 prvih dveh tretjinah.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Premoč se je nadaljevala tudi v začetku zadnje tretjine, ko so Ljubljančani z dvema hitrima zadetkoma v 43.minuti že vodili s 4:0. Nato pa je krajša Ljubljanska klop na tej tekmi vseeno pokazala svoj učinek. Domači so pričeli napadati, Ljubljančani pa so se bolj ali manj branili. Vendar je bila kvaliteta Ljubljančanov še vedno na dovolj visokem nivoju, da kaj več kot častnega zadetka domačim ni uspelo doseči. Tekma se je končala s 4:1 za Olimpijo.

To je pomembna zmaga, ki ohranja Ljubljančane v teku z vodilnimi ekipami za vrh lestvice. V vodilni peterici so tako Ljubljančani sedaj celo prevzeli vodstvo na lestvici. Vendar pa najbolj pomembni tekmi druge polovice rednega dela prvenstva še prihajata. Najprej se Ljubljančani že 20.decembra odpravijo na gostovanje k Jeseničanom, nato pa 29.decembra doma gostijo Bled. Gre za dva neposredna tekmeca za sam vrh lestvice, ki prinaša bistveno lažjo pot do finala končnice državnega prvenstva.

Tempo ekipe U-14 je v zadnjih tednih kar “ubijalski”, a očitno to Ljubljančanom prej ustreza kot ne, tako da verjamemo, da bo trener Igor Beribak za ustrezno pripravo ekipe poskrbel tudi v prihodnjih dneh.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s poti in tekme si lahko ogledate na tej povezavi

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top