skip to Main Content
Dečki z zmago tudi teoretično že osvojili prvo mesto po rednem delu

Nedelja 14.januarja je prinesla nov krog v tekmovanju dečkov (U-14).

V Tivoli je prispela ekipa iz Celovca. Zmaji se sicer nahajajo na vrhu prvenstvene lestvice, gostje pa na sredini, a vseeno smo pričakovali težko tekmo, saj so gostje v Tivoli tokrat prišli z dokaj polno postavo (ekipa KAC igra namreč tudi v lastnem prvenstvu in marsikdaj se tekem slovenskega državnega prvenstva ne udeleži popolna ekipa).

Avtor: Amir Hatič

Kakorkoli že, cilj Ljubljančanov je bil jasen. S pozitivnim rezultatom bi si namreč že pred zadnjim krogom rednega dela zagotovili prvo mesto na lestvici.

Gostje so tekmo pričeli podjetnejše. Prvi so tudi prišli v vodstvo. Zadetek za 1:0 je bil dosežen v 7.minuti. Zmaji niso veliko napadali, saj so v prvi tretjini na vrata nasprotnikov sprožili le 5 strelov (gostje so jih v tem delu igre 9), a so v 17.minuti kljub temu izid uspeli izenačiti. 1:1 je bil torej končni rezultat prve tretjine.

Bolj sproščeno so domači pričeli drugo tretjino. V 23.minuti so že povedli z 2:1, v 27.minuti pa so dosegli celo zadetek z igralcem manj in 3:1 je bilo že kar zanesljivo vodstvo. A gostje se seveda niso kar tako predali in v 30.minuti je bil izid že znižan na 3:2. To je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini so se Zmaji ponovno malce bolj povlekli v obrambo, a so kljub temu v 44.minuti svoje vodstvo povišali na 4:2. Do konca tekme je bilo še veliko, a izkazalo se je, da je ta prednost zadostovala. V 58.minuti so gostje sicer izid znižali na 4:3, a to je bilo tudi vse in s tem rezultatom se je tekma tudi končala.

Na preostalih srečanjih je Bled premagal Celje 9:4, Maribor Slavijo 11:6, še najbolj pa je bilo zanimivo na Jesenicah, kjer je Team Zagreb na koncu z 10:9 premagal domačine.

Na prvenstveni lestvici so tako Zmaji že osvojili prvo mesto po rednem delu prvenstva. To jih vodi neposredno v polfinale končnice. A pred tem bo na sporedu še zadnji krog rednega dela, ki bo zelo zanimiv, saj se Zmaji odpravljajo v Zagreb k drugo uvrščeni ekipi. Tekma bo verjetno na sporedu že v soboto 20.januarja.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top