skip to Main Content
Dečki z odlično igro tudi preko borbenih gostov iz Beograda

V torek 10.1 je bila na razporedu zaostala tekma državnega prvenstva selekcij U-14. V Tivoli so prispeli gostje iz Beograda.

Ekipa Olimpije se na prvenstveni lestvici sicer nahaja bistveno višje kot Crvena Zvezda, vendar so hkrati Zeleni v zadnjih krogih doživeli nekaj grenkih porazov, tako da se ekipa s trenerjem Igorjem Beribakom na čelu nikakor ni mogla zanašati zgolj na papirnato vlogo favorita. Fantje so morali že od samega začetka resno in zavzeto stopiti na led in to so tudi storili.

Igra v prvem delu je bila zelo prepričljiva. Domači gostom praktično niso dopustili ničesar in kljub borbi in želji na strani Beograjčanov, kaj več od dveh strelov na gol in občasnim izhodom iz lastne obrambne tretjine ni uspelo izvesti. Rezultat na koncu tretjine je kazal zasluženih 3:0 za domače.

Druga tretjina se je začela tako kot prva – suvereno za domače in že v prvi minuti nadaljevanja smo videli vodstvo s 4:0. Vseeno pa so gostje nato uspeli vzpostaviti vsaj delno ravnotežje v igri in občasno smo videli tudi nevarne napade gostov, ki pa jih je Ljubljanska obramba uspešno zaustavila. V 29.minuti so nato Zeleni izkoristili še prednost igre z igralcem več in semafor je pokazal na rezultat 5:0.. Po tem zadetku so gostje izvedli menjavo vratarjev. Na koncu tretjine smo videli še vodstvo Olimpije s 6:0. Čisto v zadnji sekundi tretjine pa so borbeni gostje vseeno uspeli vnovčiti svoje napore in rezultat je bil znižan na 6:1.

V zadnji tretjini so igralci Olimpije nadaljevali z uspešnim kontroliranjem poteka igre. Žal so bili za nove zadetke premalo zbrani, so pa gostje v 49.minuti izkoristili igro z igralcem več in rezultat znižali na 6:2. Kljub borbi in želji gostov za boljši rezultat, pa je bilo očitno, da preobrat ni možen in zmaga je ostala v Ljubljani.

Z zanesljivo zmago je lahko trener Igor Beribak zelo zadovoljen. Malce manj učinkovita igra v drugi polovici srečanja je bila razumljiva. To kar veseli je tudi dejstvo, da ekipa igra dobro kot ekipa in da rezultati niso plod zgolj enega ali dveh igralcev.

Na lestvici Ljubljančani ohranjajo 2.mesto, a če upoštevamo še zaostale tekme, ki jih imajo na razporedu Jeseničani, bi lahko rekli, da se Olimpija trenutno nahaja na 3.mestu prvenstvene lestvice in vse kaže, da bodo na tem mestu tudi ostali. Do konca rednega dela bomo videli še 4 tekme Olimpije (Triglav, Maribor, Celje in Team Zagreb).

V primeru enakega števila točk, se upoštevajo medsebojne tekme. Proti ekipi HK MK Bled ima Olimpija slabše razmerje, proti ekipi HK Jesenice pa boljše razmerje (v primeru trokroga, pa je razpored Bled, Olimpija, Jesenice).

Ekipa HK MK Bled ima enako število odigranih tekem kot Olimpija in točko več. Za izenačenje na lestvici, bi morali torej Blejčani do konca prvenstva izgubiti vsaj 2 točki na prihajajočih 4 tekmah (Maribor, Celje, Bled B in VSV).

Ekipa Jesenic pa ima na sporedu še 7 tekem in trenutno 2 točki manj od Olimpije. Za izenačenje na lestvici, bi morali torej Jeseničani do konca prvenstva izgubiti vsaj 7 točk na prihajajočih 7 tekmah (Celje, Team Zagreb, Bled B, KAC, Triglav, Crvena Zvezda 2x).

Nekaj tekem oz. priložnosti za Olimpijo, da se povzpne na 1. ali vsaj 2. mesto tako sicer še ostaja, a možnosti niso velike. Če bo Olimpija na koncu zasedla 3.mesto na lestvici, se bo v končnici najprej pomerila s 6.uvrščenim slovenskim moštvom (tuja moštva v končnici ne nastopajo). Trenutno je to ekipa Slavija Juniors, vendar so slovenska moštva od 4. do 7. mesta (Maribor, Bled B, Slavija in Triglav) zelo izenačena, tako da do zadnjega kroga ne bo jasna njihova razvrstitev.

Preračunavanje za končnico se je torej že pričelo, vseeno pa je tekem še preveč, da bi z zanesljivostjo napovedovali razpored končnice, tako da raje počakajmo še nekaj tekem. Prva naslednja tekma za Zelene bo že v nedeljo proti ekipi Triglav v Tivoliju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top