skip to Main Content
Dečki z novo zmago ostajajo v vrhu lestvice

V nedeljo 11.12 je bil na vrsti nov krog državnega prvenstva selekcij U-14. Dečki so sicer prejšnji krog odigrali že sredi tedna in tudi naslednji krog jih čaka že takoj v sredi naslednjega tedna.

Danes je v Tivoli prišla ekipa HK Slavija Junior. Ekipi iz Zaloga v letošnji sezoni ne gre najbolje in se trenutno nahajajo bolj v drugi polovici prvenstvene lestvice. Zelena četa pod vodstvom trenerja Igorja Beribaka je tako opravičeno v tekmo vstopala v vlogi favorita.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Zmaji so tekmo dobro začeli, a kljub večjemu številu strelov plošček ni našel pot v mrežo. Rezultatsko je stvar stekla šele v sredi prve tretjine, ko so se gostje znašli v igri z dvema igralcema manj. Takrat so igralci Olimpije najprej izkoristili dvojno številčno premoč, po vrnitvi prvega kaznovanega igralca, pa še enojno. Z rezultatom 2:0 se je prva tretjina tudi končala.

Če so v prvi tretjini domači nastreljali goste z rezultatom 11:3 v strelih na gol, pa je zbranost v drugi tretjini glede obrambnih nalog popustila in gostje so to tretjino v strelih na gol celo dobili z 14:11. Vendar manjša zbranost v obrambnih nalogah ni pomenila tudi manjše zbranosti v napadalnih nalogah. Igralci Olimpije so v tej tretjini dosegli 3 gole, prvega celo z igralcem manj. Vse strele gostov (med drugim tudi strel iz kazenskega strela – obrambo si lahko ogledate na spodnjem video posnetku) pa je obranil danes odlični Ljubljanski vratar.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Visoko vodstvo Ljubljančanov je povzročilo, da so napadi gostov v zadnji tretjini pojenjali. Domači so tako do konca tekme še trikrat zatresli mrežo gostov (enkrat ponovno v igri z igralcem manj). So pa borbeni gostje v zadnji tretjini vseeno dosegli zadetek in tekma se je končala s končnim rezultatom 8:1

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

S to zmago Olimpija ostaja v boju za najvišja mesta, kjer vodilna peterica beži ostalim zasledovalcem. Znotraj vodilne peterice smo ta vikend videli tudi derbi kroga, kjer so Blejčani (ekipa A) po podaljških premagali ekipo Jesenic. Vodilno peterko tako sestavljajo ekipa Bleda A, Team Zagreb, Mladi Jesenice, Olimpija in pa KAC. Ravno KAC je naslednji nasprotnik Olimpije. Tekma bo na sporedu že v torek in to v Tivoliju. Vsekakor pomembna tekma, ki jo varovanci trenerja Igorja Beribaka morajo dobiti. Sicer pa Ljubljančane do konca leta čaka predvidoma naslednji vikend gostovanje v Beogradu (ni še potrjeno), nato pa še dve težki oz. odločujoči tekmi. Najprej sredi tedna na Jesenicah in nato tik pred novim letom doma proti ekipi Bled A. Ob koncu leta bo tako že marsikaj znanega glede predvidene končne razvrstitve v prvenstvu, katerega redni del se postopoma zaključuje.

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top