skip to Main Content
Dečki z nizom zmag nadaljujejo boj za vrh lestvice

Torek 13.12 je prinesel novo tekmo ekipe U-14 v državnem prvenstvu. V goste je prišla ekipa EC KAC. Ljubljanska ekipa U-14 ima v teh dneh zelo poln urnik, saj se tekme odvijajo med tednom in čez vikend.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

A očitno to ekipo trenerje Igorja Beribaka bolj motivira, kot utrudi. In to so pokazali tudi danes. Kljub manjku nekaterih igralcev (bolezni..), so Zeleni prikazali v večjem delu srečanja prevladujoče igro.

Tekma se je pričela idealno. Že v začetku 2.minute so Zeleni vodili z rezultatom 2:0, v 5.minuti pa je vodstvo znašalo že 3:0. Pri tem rezultatu se je domača ekipa malce ustavila zaradi česar so gostje lahko rezultat znižali na 3:1, a proti koncu tretjine so Zmaji zopet pokazali pravo borbo in tretjina se je končala z rezultatom 5:1.

V drugem delu so gostje prikazali bistveno boljšo igro in so v strelih na gol celo prednjačili pred domačimi (13:10 za goste v 2.tretjini). A rezultatsko se to dosti ni poznalo. Res je, da so gostje v 2.tretjini zadeli kar dvakrat, so pa zato domači mrežo gostujočega vratarja zatresli 3x in zadnje tretjina se je pričela z rezultatom 8:3.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Posledice danes krajše klopi se je kazale tudi v zadnji tretjini, ko so bili gostje ponovno boljši v strelih na gol. Tokrat celo z 11:5. A kljub vsemu so domači ponovno pokazali ustrezno učinkovitost in gostje so se lahko zadovoljili le s tem, da so skupno kar 5-krat zatresli mrežo domačega vratarja. Tekma se je končala z rezultatom 10:5.

Visoka prednost v prvem delu je torej zadostovala za končni uspeh na tekmi, s čimer je ekipa trenerja Igorja Beribaka zabeležila pomembno zmago proti neposrednemu tekmecu pri vrhu lestvice. Prvih 5 ekip še vedno prepričljivo vodi, s tem, da so se Ljubljančani prebili na 2.mesto.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Sledi težko gostovanje v Beogradu pri odličnih igralcih Beograjske Crvene zvezde. Ekipa U-14 bo dodatno okrnjena, ker bo istočasno potekala tudi tekma selekcij U-12, tako da mlajši igralci tokrat ne bodo mogli pomagati. A vseeno verjamemo, da se bodo Ljubljančani tudi iz tega gostovanja vrnili dvignjenih glav.

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top