skip to Main Content
Dečki z nekaj “črnimi” minutami zapravili zmago

Torek 20.12 je prinesel nov krog državnega prvenstva selekcij U-14 in zelo pomembno tekmo za Ljubljanske hokejiste. Odpravili so se na gostovanje na Jesenice k neposrednemu tekmecu za sam vrh lestvice.

Tempo tekem v zadnjih tednih je bil velik in Ljubljanska ekipa pod vodstvom Igorja Beribaka je po zelo dobrih rezultatih optimistično pričakovala tudi to tekmo. Podobno odločeni pa so bili na drugi strani tudi domači hokejisti in tako se je tekma zelo hitro razvila v pravi boj na ledeni ploskvi.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Igra v prvi tretjini je bila dokaj izenačena. Na začetku so bili boljši domači igralci, ki so v 6.minuti tudi prvi povedli po tem, ko so Ljubljančani na ledu imeli igralca manj. V nadaljevanju smo sicer videli malce boljšo igro Zelenih, a nevarnih akcij ni bilo. Igra Olimpije se je popravila šele v drugi polovici tretjine, ko so Ljubljančani stopnjevali tempo in z dvema zadetkoma v zadnjih minutah tretjine odšli na odmor z vodstvom 2:1.

Tekma se je s trdo borbo na ledu nadaljevala tudi v drugi tretjini. Ekipi sta se nekajkrat izmenjali v igri z igralcem več, vendar je do spremembe rezultata prišlo šele v 30.minuti, ko so v igri s polnimi postavami Ljubljančani prišli v vodstvo 3:1. Po tem zadetku smo nekaj minut videli bolj ali manj raztrgano igro, vendar so se domači nato zbrali in izid je bil v 36.minuti že izenačen. Do konca tretjine so bili ob izključitvah Ljubljanskih igralcev bolj nevarni domači hokejisti, a zaključek tretjine je vseeno ponovno pripadel Zmajem, ki so v zadnji minuti poskrbeli za vodstvo 4:3.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Zadnja tretjina pa je v začetku popolnoma pripadala domačim igralcem. Po nekaj obranjenih napadih so prišle črne minute. Med 43. in 45. minuto so tako domači najprej rezultat izenačili, nato pa so ob nepazljivostih Ljubljanskih igralcev prišli celo do vodstva 4:8! Nalet odličnih Jeseničanov je bil končno prekinjen in igra Olimpije se je postopoma ponovno vrnila v pravi tok. Sledili so napadi Zelenih in visoko vodstvo domačih se je postopoma začelo topiti. 47.minuta 5:8, 52.minuta 6:8, 60.minuta 7:8. Za kaj več pa je na koncu vseeno zmanjkalo časa in moči.

Vsekakor čestitke igralcem obeh ekip za borbeno igro. Zmaga Jeseniških igralcev je bila povsem zaslužena, čeprav bi se tekma hitro lahko obrnila v drugačno smer. Ampak takšen je pač šport in trener Igor Beribak zelo dobro ve, da je sedaj bolj pomembno pogledati v naprej in ne žalovati za izgubljenimi točkami.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Po tej zmagi so točkovno sicer Ljubljančani še vedno na vrhu prvenstvene lestvice, vendar imajo Jeseniški igralci dve odigrani tekmi manj in imajo tako do konca prvenstva 1.mesto na lestvici popolnoma v svojih palicah. Če namreč do konca prvenstva ne bodo izgubili več kot ene tekme, jim prvo mesto ne uide. Nekaj težkih tekem na razporedu sicer še imajo (doma proti Team Zagrebu ter ekipi EC KAC in nenazadnje jih čaka še gostovanje v Beogradu).

Na drugi strani morajo Ljubljančani poskrbeti, da s svojimi preostalimi rezultati izkoristijo morebitno napako Jeseniške ekipe ter seveda, da ne dovolijo ostalim neposrednim tekmecem, da se še ti vmešajo v bolj za vrh. Prvi tak prihaja v Tivoli že prihodnji teden, ko Olimpija gosti igralce z Bleda. Nov težak in pomemben preizkus za ekipo trenerja Igorja Beribaka.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi,

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top