skip to Main Content
Dečki v večnem derbiju zanesljivo do novih treh točk

V nedeljo 1.decembra je bila na sporedu nova tekma državnega prvenstva U-15. V Tivoli je prispela ekipa Jesenic. Jeseničani so se sicer pred tem krogom nahajali v bližini vrha prvenstvene lestvice, a letošnji rezultati so pokazali, da bi morala biti razlika med tekmecema vseeno na strani naše Olimpije, tako da smo pričakovali nove 3 točke. In res se je tako tudi zgodilo.

Začetek tekme je bil sicer za naše zmaje previden. Kar nekaj časa na tekmi ni bilo zadetkov. Mreža se je prvič zatresla šele v 20. minuti. Po podaji Aljaža Zupančiča in Tevž Žiberta je za vodstvo Olimpije zadel Jan Petelinkar. 1:0 je bil tudi končni rezultat prvega dela igre. Tudi v drugem delu kar nekaj časa zadetkov nismo videli. In tudi tokrat so zadetki prišli čisto na koncu tretjine. Ponovno so bili uspešni zmaji, a tokrat so zadeli dvakrat. V zadnji minuti je dvakrat zadel Tai Kontrec (obakrat je podal Tian Hebar). Olimpija je tako na koncu tretjine vodila že s 3:0 in tekma se je počasi obračala v smer, ki smo si jo želeli in ki smo jo pričakovali.

Zmago Olimpije so naši zmaji potrdili v zadnji tretjini. Dosegli so 3 nove zadetke. S prvim v začetku zadnje tretjino so pokazali, da morebitnega preobrata danes ne bo, z dvema zadetkoma na koncu tekme pa so zmaji še potrdili visoko zmago.

Na preostalih tekmah je Zagreb premagal Slavijo s 6:2, Bled je premagal KAC z 9:2, Maribor je bil boljši od ekipe HDD Bled z 18:3, Triglav pa je premagal Celje z 9:4. Naši zmaji tako ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Naši zmaji prvenstvo nadaljujejo v nedeljo 8. decembra, ko gostujejo na Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top