skip to Main Content
Dečki v uvodu državnega prvenstva brez večjih težav

V nedeljo 16. septembra se je pričelo državno prvenstvo selekcij U-14.

Zmaji so gostili ekipo iz Kranja. Tudi letos so cilji Ljubljanske ekipe visoki in varovanci trenerja Igorja Beribaka so zato tekmo vzeli resno že od samega začetka. Posledično se je kmalu pokazalo, da so domači danes boljše moštvo na ledu in pobuda je bila kmalu na njihovi strani. Prvi zadetek je padel v 4. minuti. Tu tekma seveda še ni bila odločena. Borbeni gostje so nekaj minut zatem ubranili igro z igralcem manj na ledu, nato pa so celo prišli v priložnost v igri z igralcem več na ledu. A to vseeno ni bilo dovolj. Zmaji so zadeli v igri z igralcem manj in kmalu je v igri postalo jasno, da je tekma odločena.

Domači igralci so igrali zavzeto skozi celotno tekmo in na koncu se je rezultat ustavil celo pri 17.1. Tekmo je zaznamovalo tudi zelo veliko izključitev na obeh straneh (11 na strani domačih in 7 na strani gostov). A tekma sploh ni bila groba. Enostavno je bilo napak za izključitev preveč na obeh straneh. Mogoče pri tem navedimo kot zanimivost še to, da so igralci Olimpija kar 6 zadetkov dosegli v igri z igralcem manj na ledu.

Kakorkoli že, tekma je končana in zmaga je zasluženo ostala doma. Prvenstvo se je šele pričelo in prikazati bo potrebno še veliko dobrih iger. Prva priložnost bo že naslednjo nedeljo, ko v Tivoli prihaja ekipa z Jesenic.

Na preostalih tekmah so Jeseničani doma premagali Maribor s 5:3, še bolj izenačeno pa je bilo na preostalih dveh tekmah. Blejčani so s 7:6 premagali KAC. Blejski hokejisti so vodili že s 7:3, pa so jih nato gostje na koncu skorajda ujeli. Celjani so prav tako že kar močno vodili proti Slaviji, ki se je prav tako vrnila v igro. Domači so v Celju na koncu zmagali z rezultatom 7:6.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in potek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko dogajanje v prvenstvu dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top