skip to Main Content
Dečki v državnem prvenstvu še naprej ostajajo neporaženi

Nedelja 11. novembra je za ekipo Olimpije prinesla že 9. tekmo letošnjega državnega prvenstva dečkov (u-14).

Ekipa Olimpije je v vseh dosedanjih 8 tekmah zabeležila zmago, tako da je ekipa na vseh tekmah obravnavana kot nekakšen samodejni favorit. Čeprav so tokrat morali Ljubljančani oditi na težko gostovanje na Jesenice so bili tudi v tem dvoboju privzeti kot favorit. Jeseničani se sicer nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice, a točkovno že kar močno zaostajajo za Olimpijo, hkrati pa sta moštvi letos svojo prvo tekmo že odigrali in v Tivoliju je bila pred tedni dokaj zanesljivo boljša Olimpija z 8:4.

No, a kakorkoli že obračamo napovedi in pričakovanja, pa je bilo potrebno tekmo odigrati in šele 60 minut borbe na ledu bo pokazalo kdo si v danem trenutku bolj zasluži nove točke.

Ekipi sta v prvo tretjino vstopili previdno. Sicer so bili malce boljši igralci v belih dresih, a to je bila bolj igra na sredini igrišča z občasnimi streli na gol. Zmaji so v celi tretjini zbrali le 8 strelov na vrata nasprotnikov, domači še manj -. V takšni igri so si igralci Olimpije sicer priborili prednost, a ta je bila minimalna. Prva je povedla Olimpija. Ekipa Jesenic je uspela izid v 13. minuti izenačiti. Pred koncem tretjine pa so Ljubljančani uspeli postaviti končen izid tretjine 2:1.

Bistveno bolj se je tempo dvignil v drugi tretjini in to se je takoj pričelo kazati tudi na rezultatu. Nov zadetek za vodstvo s 3:1 so Zmaji dosegli že v prvi minuti druge tretjine, še več zadetkov pa je sledilo v nadaljevanju in izid 6:1 na koncu tretjine je nekako že določil današnjega zmagovalca.

V zadnji tretjini tako nismo videli poizkusov domačih hokejistov, da uprizorijo preobrat. Moči za to več niso imeli. Smo pa videli še močnejše napade Ljubljančanov. V zadnji tretjini so Ljubljančani zabeležili kar 24 strelov na nasprotnikova vrata (domači so jih v tem obdobju sprožili le 7). Vse to je prineslo nove zadetke. V prvem delu zadnje tretjine jih niti še ni bilo toliko. Enega so dosegli gostje, drugega pa domači. A pri rezultatu 2:8 za goste se je zadeva za domače igralce dokončno zlomila. V zadnjih 10 minutah smo videli še 5 novih zadetkov in z rezultatom 13:2 se je tekma tudi končala.

Na preostalih tekmah je Maribor kar z 22:5 premagal Celje, tekma med Bledom in Slavijo v času pisanja tega članka še ni bila odigrana, ostale tekme pa so bile prestavljene. Zmaji tekmovanje nadaljujejo v nedeljo 18. novembra, ko v Tivoli prihaja ekipa iz Celja.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanja v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top