skip to Main Content
Dečki v državnem prvenstvu ostajajo neporaženi

Dečki nadaljujejo državno prvenstvo z nezmanjšanim tempom.

Danes v nedeljo so bile odigrane tekme novega kroga. Ljubljančani so doma gostili ekipo HKMK Bled. Tekmo smo lahko mirno ocenili kot derbi kroga. Zmaji so namreč v dosedanjih 4 srečanjih  4-krat zmagali in to na vseh tekmah dokaj zanesljivo. Blejčani pa so odigrali tri srečanja, na katerih so prav tako vedno slavili zmago.

Zmaje je torej čakala težja tekma, kot so jo bili vajeni do sedaj. A tekma se je za Zmaje pričela odlično. Že v drugi minuti so izkoristili svojo priložnost in s hitrim zadetkom povedli z 1:0. Igra v nadaljevanju je bila sicer dokaj enakovredna, a ta zadetek je dal Zmajem krila. Ti so svoje priložnosti izkoristili, gostje pa ne. V prvem delu igre so gostje imeli zabeleženih celo več strelov na Ljubljanska vrata, a končni rezultat je bil kar 3:0 v prid Zmajev.

Druga tretjina se je nadaljevala v podobni igri, kot smo jo gledali že v prvi tretjini. Torej dokaj izenačeni igri, občasno s celo več streli gostov, a rezultatsko se je prednost Zmajev povečevala. Tako kot v prvi tretjini so domači izkoristili že eno svojih prvih priložnosti, nato pa so v 26. minuti zadeli še enkrat in prednost je znašala že kar 5:0.

Vendar je bila ta prednost malce varljiva. Domači so zaradi visokega vodstva razumljivo malce popustili, gosti pa so enkrat morali začeti zadevati. Igra se je tako proti koncu druge tretjine popolnoma obrnila. Gostje so dvakrat zadeli in pred zadnjo tretjino je bila prednost Zmajev znižana na 5:2.

Na srečo Zmaji niso pozabili na “tradicijo” v tej tekmi in so v začetku zadnje tretjine ponovno zadeli. Ta zadetek pa je bil v resnici zelo pomemben. Gostje so namreč svoj nalet nadaljevali. Nekaj minut zatem je bil rezultat že znižan na 6:3. V 57. minuti pa so gostje izkoristili še prednost z igralcem več in znižali na 6:4.

Rezultatsko je se tekma torej skoraj da prelomila, a na koncu zmaga vseeno ni bila ogrožena.

Z zmago je bil zadovoljen tudi trener Zmajev Igor Beribak: “Gledali smo izenačeno tekmo. Gostje niso bili tako slabi, kot je to nakazoval začetni rezultat. Igra je bila dokaj enakovredna. Po visokem vodstvu smo naredili nekaj napak, a na koncu smo odigrali tako kot treba in zmaga je zasluženo ostala doma.”.

Zmaji tako ostajajo kot edini neporaženi v prvenstvu. Na preostalih tekmah so Jeseničani zanesljivo premagali Celje s 13:1, KAC je s 7:1 premagal Maribor, Slavija pa je s 6:4 premagala Triglav.

Za Olimpijo je naslednja tekma na vrsti naslednjo nedeljo, ko se odpravljajo v Celovec.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev Olimpija s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v selekciji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top