skip to Main Content
Dečki uvrščeni v Finale državnega prvenstva U-14

Četrtek 9.3. je prinesel povratno polfinalno tekmo državnega prvenstva U-14.

V Tivoli je prišla ekipa HKMK Bled A. Ekipi sta v letošnjem prvenstvu zelo izenačeni. V rednem delu so bili boljši Blejčani, ki so dvakrat premagali Olimpijo, hkrati pa na lestvici osvojili 2.mesto (Olimpija je zasedla 3.mesto). A na prvem polfinalnem dvoboju pred dnevi so bili boljši Ljubljančani (7:4), ki so tako imeli danes v Tivoliju prvo zaključno žogico za uvrstitev v finale.

In to žogico je četa trenerja Igorja Beribaka ter njegovega pomočnika Andreja Hebarja tudi izkoristila.

Avtor: Amir Hatič

Začetek srečanja je prinesel dokaj izenačeno igro. Nekaj strelov več so celo imeli gostje. Gostje so tudi prvi nevarneje zapretili v 9.minuti, ko so Blejski napadalci po napaki Zmajev v napadalni tretjini prišli do ploščka in krenili v hiter protinapad, a je bil vratar domačih dovolj zbran, da je strel ubranil (vse zanimive akcije si lahko ogledate na spodnjem video povzetku – avtor Video2go.live). Žal pa je bil vratar nemočen v 13.minuti. Blejčani so najprej dobili buli v napadalni tretjini. Po kratki kombinaciji je sledil strel, ki ga je vratar ubranil. V gneči so do ploščka najprej prišli Ljubljanski branilci, a so ga takoj za tem tudi izgubili in sledila je nova kombinacija pred vrata Zelenih, ki pa je bila tokrat uspešna. Za nameček je prvič na tekmi komaj pol minute po prejetem zadetku na klop za kaznovane odšel domači igralec. Vendar gostje med izključitvijo niso resneje zapretili. Zmaji so tako postopoma uspeli vzpostaviti ravnotežje in videli smo nekaj več nevarnih napadov domačih. Še najbolj nevarno je bilo v 17.minuti. Igralci Olimpije so si v svoji tretjini v borbi na ogradi priborili plošček in hitro krenili v napad po levi strani. Sledil je lep predložek pred vrata, kjer je palico podstavil Ljubljanski napadalec, a se je plošček od palice odbil v prečko. Kmalu zatem se je igra ob izključitvi domačega igralca ponovno malce umirila, a že med izključitvijo se je nakazovalo, da se domači igralci počasi prebujajo in prevzemajo iniciativo.

Druga tretjina je pripadla Ljubljančanom. Prva lepa priložnost je sledila v 22.minuti, ko so domači igralci krenili v protinapad. Gostujoči branilci so sicer najprej plošček odvzeli, a ga je nato Ljubljanski napadalec vseeno prestregel in neovirano močno streljal z višine bulija, a gostujoči vratar je zaenkrat še ostal nepremagan. A temu ni bilo več tako v 24.minuti. V novem protinapadu je branilec lepo podal napadalcu pred vrata, ki pa je bil žal malce prekratek. Plošček je ušel, a ga je za vrati napadalec ujel in poslal nazaj na modro črto. Sledil je strel proti vratom Bleda, ki ga je vratar sicer ubranil, a odbitek je Ljubljanski napadalec pred vrati brez težav pospravil v mrežo (vse zadetke s tekme si lahko ogledate na spodnjem video posnetku – avtor Video2go.live). Takoj po prejetem zadetku je sledil nevaren napad gostov. A prvi so se ponovno veselili domači. V 25.minuti so domači igralci vstopili v napadalno tretjino, kjer pa so plošček hitro izgubili. A z borbenostjo so več kot pol minute ovirali domače branilce, da ti niso uspeli prenesti plošček iz lastne obrambne tretjine, vse dokler ni ta končno prišel do Ljubljančanov, ki so ga podali napadalcu v sredini. Sledil je močan strel pod prečko in Zmaji so prvič na tekmi prešli v vodstvo. Nalet domačih s tem ni pojenjal.

Že takoj minuto zatem je sledila nova priložnost. Ljubljanski napadalec je lepo podal s strani pred gol. Plošček se je dobesedno zadrsal po golovi črti, a žal ni bilo blizu nobenega napadalca, da bi plošček porinil v gol. Nato je sledila izključitev na strani domačih, ki je nalet Zmajev malce umirila. Sledilo je nekaj minut bolj mirne igre, kjer so do svojih priložnosti prišli tudi gostje, a je odlični Ljubljanski vratar vse poizkuse zaustavil. Nato pa je sledila 36.minuta, ko so ponovno na svoj račun prišli domači gledalci. Hiter protinapad po desni strani, v višini bulija pa lepa podaja na drugo vratnico pred gostujoča vrata in nov zadetek Ljubljančanov. A gostje se tu še niso predali. Krenili so v nove napade in ponovno je bil na preizkušnji domači vratar. Še najbolj vroče je bilo v 39.minuti, ko je po strelu z modre črte plošček celo končal v mreži, a je sodnik upravičeno dosodil visoko palico gostujočega napadalca, ki je na poti proti vratom spremenil smer ploščku. Neuspešni napadi v zadnjem delu tretjine so goste proti koncu kar malce potrli, tako da so v zadnji minuti iniciativo ponovno prevzeli domači igralci, ki pa so to znali izkoristiti. V zadnjih sekundah igre v drugi tretjini, so si z borbenostjo priborili plošček za gostujočimi vrati, sledila je podaja pred gol, kjer pa so bili v gneči pred vratarjem spretnejši domači napadalci. Z izidom 4:1 se je nato tretjina tudi končala.

Na letošnjih tekmah z Bledom smo praktično na vsaki tekmi videli nekaj “črnih” minut Zmajev in to se je zgodilo tudi tokrat. V prvi minuti nadaljevanja so namreč gostje kar dvakrat izkoristili nepazljivost Ljubljanskih obrambnih igralcev in z dvema zadetkoma so se nepričakovano že takoj v začetku tretjine približali zgolj na gol razlike. Trener Zelenih Igor Beribak je takoj vzel minuto odmora in igralci so se lahko zbrali. Sledile so minute bolj mirne igre. Ponovno so igralci Olimpije pobudo prevzeli šele v 48.minuti, ko so po dolgem času napadali z igralcem več na ledu. Prednosti igralca več na ledu pa niso izkoristili. V 52.minuti nova lepa priložnost za domače. Ljubljančani so napadali in napadalec je prišel do priložnosti za strel nekaj metrov pred golom, a je močan strel ponovno zaustavila prečka. V naslednjih minutah se je igra ponovno umirila. Kot, da bi se igralci obeh ekip pripravljali na zaključni spopad. Mirnost je najprej v 57.minuti presekala priložnost gostov. Ob strelu z modre črte je Ljubljanski vratar strel ubranil, a se je plošček ob odbitku skorajda skotalil v mrežo. To je odprlo igro in sledila je najprej nova priložnost na strani gostov, nato pa lepa priložnost na strani domačih, a napadalec pred vratarjem ni bil dovolj zbran.

Gostje so prevzemali pobudo.V 57.minuti je gostujoči trener vzel še zadnjo minuto odmora, a se je izkazalo, da je ta minuta morebiti celo bolj koristila domačim igralcem kot gostujočim, saj so se lahko igralci za nekaj trenutkov spočili in pomirili za zaključek. In res timeout gostom novih priložnosti do konca srečanja ni prinesel. Gostje so v zadnji minuti poizkusili tudi brez vratarja, a to je le odprlo pot Ljubljanskim napadalcem, ki so prišli do nekaj lepih priložnosti. Rezultat je do konca tekme je sicer ostal nespremenjen, a to seveda Zmaje ni prav nič zmotilo.

Sledilo je bučno odštevanje zadnjih sekund in veselje ob zmagi in zasluženi uvrstitvi v veliki finale državnega prvenstva. Vse čestitke fantom in trenerjem za borbo in dobro pripravo na tekmo!

V drugem polfinalnem paru so Jeseničani pričakovano zmagali proti ekipi HKMK Bled B (9:2). V finalu bomo tako videli pravi derbi med Jeseničani in Ljubljančani. Jeseničani imajo kot prvo uvrščeni rednega dela prednost domačega igrišča. Finale bo odločila serija na dve dobljeni tekmi. Prva tekma bo na Jesenicah 16.3, sledila bo tekma v Tivoliju 19.3, morebitna tretja tekma pa bo ponovno na Jesenicah in sicer 23.3. Ob istih datumih, se bosta za 3.mesto pomerili še obe ekipi Bleda.

V razigravanju za nižja mesta je Maribor z 9:0 slavil v Celju, kar pomeni da se bo Maribor v zadnji seriji boril za 5.mesto, Celja pa za 7.mesto. Nasprotnika teh ekip pa še nista znana, saj je ekipa Slavije s 4:1 ugnala ekipo HK Triglav, tako da je izid v tem dvoboju izenačen na 1:1. Odločilna tretja tekma bo 12.3. Zmagovalec se bo nato z Mariborom pomeril za 5.mesto, poraženec pa s Celjem za 7.mesto.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje in razvrstitev končnice si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme (avtor posnetka Video2go.live) si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top