skip to Main Content
Dečki uspešno opravili tudi test na Bledu

V nedeljo 27.11 je bil odigran nov krog državnega prvenstva za selekcije U-14. Ljubljančani so se odpravili na gostovanje na Bled k ekipi HK MK Bled B.

Zeleni so pod vodstvom trenerja Igorja Beribaka na Bledu nastopili v vlogi favorita, kar so s prikazano igro tudi opravičili.

Srečanje se sicer za Ljubljančane ni začelo najbolje, saj so domačini kmalu povedli z 1:0. Vendar so zeleni kmalu vzpostavili ravnotežje in povedli s 3:1. Igra v prvem delu je bila dokaj izenačena (število strelov na gol 13:11 za Olimpijo), tako, da so domačini do konca tretjine rezultat še uspeli znižati na 3:2.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

V nadaljevanju je Olimpija uspela vnovčiti svojo ekipno moč in daljšo klop, tako da je razlika v drugem delu igre postopoma naraščala vse do 7:2. Domačini so sicer uspeli rezultat znižati na 7:3, vendar so Ljubljančani vseeno na odmor odšli z vodstvom 5 zadetkov 8:3.

Igra v zadnjem delu se je nadaljevala v nespremenjenem tempu in četudi so Ljubljančani prav v zadnji tretjini še najbolj nastreljali domače (13:8 za zelene v strelih na gol), so v tem delu igre uspeli doseči le en gol in srečanje se je končalo z 9:3 za goste.

Trener Igor Beribak je vsekakor lahko zadovoljen z rezultatom in s prikazano borbeno igro. Tudi učinkovitosti ni manjkalo, vseeno pa se je potrebno zadevati, da bo potrebno v obrambi proti neposrednim nasprotnikom za najvišja mesta igrati bolj zbrano, saj so domačini glede na rezultat prevečkrat prišli do strela na gol (skupna statistika strelov na gol je bila 36 proti 28 v korist Ljubljančanov). Prav tako smo v zadnji tretjini videli kar nekaj izključitev na strani zelenih.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Olimpija se tako iz gostovanja vrača z novimi tremi točkami. Med neposrednimi tekmeci za najvišja mesta na lestvici sta zmago vnovčili tudi ekipi Team Zagreb in HK Mladi Jesenice. V tem krogu pa smo videli tudi derbi z vrhnjega dela lestvice, kjer je ekipa EC KAC premagala vodilno ekipo HK MK Bled A. Vrstni red na lestvici se tako ni spremenil, so pa se zasledovalci vodilne ekipe še bolj stisnili v razliko 6 točk med vodilnimi Jesenicami in 5.uvrščeno ekipo Team Zagreb (Olimpija se nahaja na 4. mestu).

V naslednjem krogu bo ekipa Olimpije nenadejano prosta, saj tekma v Tivoliju zaradi prezasedenosti dvorane odpade Tako, da jo naslednji nasprotnik čaka šele 7.decembra in sicer ekipa EC VSV.

Zapisal: Vladimir Ban

Seznam nastopajočih igralcev je viden na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top