skip to Main Content
Dečki uspešni v Kranju

Nedelja 5.11 je prinesla nov krog tekem v Državnem prvenstvu Dečkov (U-14).

Ekipa Olimpije se je pod vodstvom trenerja Igorja Beribaka odpravila v Kranj. Ljubljančani so bili pred tekmo v vrhu prvenstvene lestvice (sicer na 2.mestu, a z manj odigranimi tekmami kot vodilna ekipa Zagreba), vendar tudi Kranjčani niso bili daleč od vrha.

Gostje so zato v tekmo stopili odločeni. Ljubljančani so bili nevarnejši, a začetek je vseeno pripadel domači ekipi. Po izključitvi Ljubljanskega igralca je sledila prva igra 5-na-4, kar so igralci ekipe HK Triglav znali izkoristiti in v 10.minuti povedli z 1:0. Vendar vodstvo ni dolgo trajalo, saj so že dobro minuto zatem Zmaji izenačili. Ti so nato rahlo premoč v prvi tretjini kronali še z drugim zadetkom v 18.minuti in s tem postavili končni rezultat prvega dela igre (2:1).

V drugi tretjini so Zmaji sicer sprožili bistveno manj strelov na domača vrata, a zato niso bili nič manj nevarni in učinkoviti. Prvi zadetek je padel že takoj v prvi minuti nadaljevanja. Že minuto kasneje pa so igralci Olimpije povišali svojo prednost na 4:1. Za potrditev visokega vodstva, so ponovno zadeli še v 32.minuti in s tem postavili tudi končni izid po dveh tretjinah (5:1).

Zadnja tretjina je po igri in strelih na gol ponovno pripadla igralcem iz Ljubljane. Dobro so kontrolirali igro in držali visoko prednost, ki je bila iz minute v minuto vedno manj dosegljiva. Dokončno se je tekma prelomila na polovici zadnje tretjine. Na 6:1 so gostje povišali v 49.minuti, nato pa sta v naslednjih minutah sledila še dva hitra zadetka. Domači so sicer v 54.minuti izid uspeli znižati na 8:2, a da bi to bil končni rezultat so Zmaji preprečili v zadnjih sekundah igre, ko so zadeli še enkrat in povišali svoje vodstvo na 9:2.

Na preostalih srečanjih so Zagrebčani slavili v Celju s 6:1, Slavija je bila doma boljša od ekipe KAC s 6:5, preostali dve tekmi pa nista bili odigrani.

Na lestvici je točkovno vodstvo pred Zmaji ohranila ekipa iz Zagreba, ki ima 3 točke prednosti z dvema več odigranima tekmama. Tekmovanje se za igralce Olimpije nadaljuje že v sredo 8.11, ko odpotujejo na gostovanje v Beograd, nato pa v nedeljo 12.11 sledi še gostovanje v Zalogu.

 

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top