skip to Main Content
Dečki uspešni v Celovcu

V torek 19.9 so igralci selekcije Dečkov (U-14) odigrali 2.tekmo Državnega prvenstva.

Dečki so se pod vodstvom trenerja Igorja Beribaka odpravili na gostovanje v Celovec. Tekma bi morala sicer biti na sporedu že v nedeljo, a je bila na željo gostov prestavljena na torek.

Avtor: Amir Hatič

Selekcije Dečkov v letošnji sezoni tekmuje z močno ekipo in visokimi cilji, a gostovanja na tujem so vedno lahko težavna, zato so Zmaji v tekmo vstopili previdno. Mreži sta mirovali vse do 14.minute. Takrat so imeli Ljubljančani na ledu igralca več, kar so dobro izkoristili za prvo vodstvo z 1:0. Kmalu zatem so Zmaji vodstvo povišali na 2:0, a proti koncu tretjine so domačini uspeli doseči zadetek in ekipi sta odšli na prvi odmor z vodstvom gostov 2:1.

Drugo tretjino so igralci Olimpije pričeli z igralcem več, a žal prednosti niso izkoristili. Izid je ostal nizek vse do druge polovice tretjine. V 34.minuti so Zmaji ponovno prišli do priložnosti v igri z igralcem več. Prednosti niso izkoristili, so pa uspeli zadeti tik zatem, ko se je domači igralec vrnil iz prestajane kazni. Podobno situacijo smo videli nekaj minut kasneje, ko so Ljubljančani ponovno napadali z igralcem več v igri, a so številčno prednost izkoristili šele nekaj sekund pred iztekom kazni domačega igralca. A izid 4:1 za Olimpijo je očitno vseeno tehtnico na igrišču dokončno prenesel na stran gostov, ki so do konca tretjine z dvema hitrima zadetkoma povedli že s 6:1.

V zadnji tretjini so se domači igralci še vedno borili. Takoj na začetku tretjine so dobili priložnost v igri z igralcem več. Nato pa je bilo zanimivo še med 48. in 50.minuto, ko so se na igrišču kar vrstile izključitve (2 na strani domačih in 3 na strani gostujočih). A vse to ni prineslo spremembe izida in igra se je po tem malce umirila. V 53.minuti so domačini vseeno zadeli in izid znižali na 6:2, a Zmaji so tekmo še najprej uspešno nadzorovali in do konca zadeli še enkrat za končnih 7:2.

 

 

V preostalih tekmah 2.kroga so igralci Slavije doma premagali Maribor s 4:2, igralci Triglava so doma premagali Crveno zvezdo s 14:1, Team Zagreb je v Zagrebu premagal igralce z Jesenic s 7:5, Blejčani pa so bili s 5:4 uspešni v Celju. Ravno Celje je naslednji nasprotnik Ljubljančanov. Tekma bo v nedeljo 24.9 v Celju.

Avtor: Amir Hatič

Po dveh polnih krogih državnega prvenstva sta na vrhu še dve neporaženi ekipi in sicer Zmaji ter ekipa Team Zagreb. Celjani, naslednji nasprotnik Olimpije, pa bodo novo priložnost za prve točke iskali proti našim Zmajem.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje v Državnem prvenstvu selekcije U-14 lahko spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top