skip to Main Content
Dečki uspešni na težkem gostovanju v Zagrebu

V nedeljo 20.11 je bil na sporedu nov krog državnega prvenstva za selekcije U-14. Zmaji so se odpravili na težko gostovanje v Zagreb ekipi Team Zagreb, ki v letošnji sezoni kaže odlične rezultate. Glede na to, da so se Zagrebčani pred tekmo na prvenstveni lestvici nahajali celo pred Ljubljančani, so bili v tekmi postavljeni v vlogo favorita.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

S tem pa se seveda ni strinjala četa zmajev pod taktirko trenerja Igorja Beribaka. Igralci Olimpije so borbeno in odločno krenili v tekmo, a odlični domačini zmajem z borbenostjo niso prav nič zaostajali in kmalu so povedli. Zmajev to ni zmedlo in so z dvema hitrima zaporednima zadetkoma prešli v vodstvo, v 13.minuti pa še izkoristili igro z igralcem več in vodstvo Ljubljančanov 3:1 se je zdelo dokaj trdno. A domačini se še niso predali in kmalu je bil rezultat znižan na 2:3. S tem rezultatom se je tudi končala prva tretjina.

V nadaljevanju smo videli borbo za vsak plošček, pri čemer so bili malce bolj uspešni domačini, ki so sredi druge tretjine izid izenačili na 3:3. Nato pa je počasi prišla do izraza ekipna moč Ljubljančanov, dolga klop in odlična igra glavnih igralcev. Do konca tretjine so gostje vodili že 5:3.

Nič drugače ni bilo v zadnji tretjini, ko je prednost zmajev postopoma naraščala in v 54.minuti je semafor že prikazoval velikih v 10:3 za ekipo Olimpije. Tempo igre je nato padel in do konca srečanja so domačini še uspeli znižati za končnih 4:10.

Avtor: Amir Hatič

Avtor: Amir Hatič

Lepa zmaga Olimpije in glavno česar se lahko trener Igor Beribak veseli za nadaljevanje sezone je odlična ekipna igra zelenih ter učinkovitost strelcev.

Z zmago z neposrednim tekmecem za vrh, se je Olimpija prebila tik pod vrh. V vodstvu je še vedno ekipa HK MK Bled A. V naslednjem krogu se Ljubljančani odpravljajo na gostovanje k ekipi HK MK Bled B. Slabih ekip v prvenstvu DP U-14 sicer ni, vendar je vseeno ekipa Ljubljančanov favorit v tej tekmi, ki bo pravi prvenstveni trening pred novo pomembno tekmo, ko 4.12 v Tivoli prihajajo ekipa EC KAC, ki je v letošnji sezoni enkrat že premagala Zmaje.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top